1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: “Ebu Hudayr'ın Katli Dönüş Noktası Olacak”
Hamas: “Ebu Hudayr'ın Katli Dönüş Noktası Olacak”

Hamas: “Ebu Hudayr'ın Katli Dönüş Noktası Olacak”

Muhammed Ebu Hudayr isimli Filistinli çocuğun Yahudi yerleşimciler tarafından vahşice öldürülüp cesedinin yakılmasının işgalcilerle mücadelede dönüm noktası olacağını söyledi.

04 Temmuz 2014 Cuma 11:10A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Muhammed Ebu Hudayr isimli Filistinli çocuğun Yahudi yerleşimciler tarafından vahşice öldürülüp cesedinin yakılmasının işgalcilerle mücadelede dönüm noktası olacağını söyledi.

Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, dün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Filistin köylerini, mülteci kamplarını ve mahallelerini Yahudi yerleşimci sürülerinden korumak için halk komitelerinin yaygınlaştırılması çağrısı yapıldı.

Ebu Zuhri, işgal altındaki Batı Yaka'da ve Kudüs'te işgalcilere karşı ayağa kalkan Filistinlilere selamlarını gönderdi.

Sabah Namazına Giderken Kaçırılmıştı

Yahudi yerleşimciler Kudüs'te 15 yaşındaki Muhammed Ebu Hudayr'ı dün sahurdan sonra sabah namazına giderken kaçırmış, işkence ederek vahşice öldürmüş ve cesedini yakmıştı. İşgalcilerin bu vahşi cinayeti üzerine Kudüs'te işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

muhammed-ebu-hudayr.jpg

“İşgalcinin Tehditleri Ondan İntikam Alma Anının Yaklaştığını Gösteriyor

Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Siyonist işgal rejimi komutan ve liderlerinin kendi arzularını göre savaş planlayıp başlatma ve bitirme döneminin artık bittiğini ve dengelerin artık değiştiğini belirterek, düşmanın savaşı başlatabileceğini ancak kendi arzusuna göre idare etme veya bitirme gibi bir gücünün olmadığını söyledi.

Son gelişmelerle ilgili olarak dün bir basın açıklaması yapan Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, başta Kassam Tugayları olmak üzere Gazze’deki direniş gruplarının düşmanın arzulamadığı ve hoşnut olmayacağı tarzda savaşı sevk ve idare etme plan ve kabiliyetinin olduğuna dikkat çekerek, “Elimizdeki imkânları ortaya çıkarma fırsatı olursa bu hem dostlar hem de düşmanlar için sürpriz olacak” dedi.

Batı Yaka ve Kudüs’te olup bitenlere karşı Kassam’ın susmasının mümkün olmadığını belirten Ebu Ubeyde “Düşmanın Batı Yaka ve Kudüs’te halkımıza karşı bu şekilde davranmasına asla seyirci kalamayız. Filistin halkı birdir, toprağı birdir ve direnişi de birdir” dedi.

Filistin halkından ve direnişinden uyanık olmasını ve dikkatli davranmasını isteyen Ebu Ubeyde, Kassam Tugayları’nın her türlü seçeneğe hazır olduğunu belirterek, düşmandan ihanet kokusu aldıklarını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT