1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: "Cibril Er-Recub'un Açıklamaları Şoke Edici"
Hamas: "Cibril Er-Recub'un Açıklamaları Şoke Edici"

Hamas: "Cibril Er-Recub'un Açıklamaları Şoke Edici"

Hamas, Fetih Hareketi Merkez Komitesi Sekreteri General Cibril Er-Recub'un Gazze'ye karşı güç kullanma konusunda yaptığı açıklamaların şoke edici ve Doha görüşmelerini hedef alan bir tehdit olduğunu ifade etti.

23 Şubat 2016 Salı 19:35A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Fetih Hareketi Merkez Komitesi Sekreteri General Cibril Er-Recub'un Gazze'ye karşı güç kullanma konusunda yaptığı açıklamaların şoke edici ve Doha görüşmelerini hedef alan bir tehdit olduğunu ifade etti.

Cibril Er-Recub, Hamas ve Fetih heyetleri arasında Doha'da veya başka bir yerde uzlaşıyla ilgili bir başka görüşme daha yapılmayacağını, Doha'da bir görüşme daha düzenleneceği iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Fetih lideri, Mısır resmi haber ajansına bugün (23 Şubat Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ni geri almak için güç kullanılacağı tehdidinde bulunarak, "Gazze Hamas idaresinde kalmayacak" dedi.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye'nin basın danışmanı Tahir En-Nunu, Cibril Er-Recub'un diyaloğa son verip Gazze Şeridi'ne karşı güç kullanma konusunda söylediklerinin şoke edici olduğunu ifade ederek, Er-Recub'un açıklamalarının Fetih'in resmi tavrı olmasından endişe ettiklerini söyledi.

En-Nunu, Fetih Hareketi'nin Er-Recub'un açıklamalarına acilen izahat getirmesi gerektiğini ifade etti.

Hamas liderlerinden Salah El-Berdevil de Cibril Er-Recub'un açıklamalarının Doha görüşmelerinde uzlaşı için gösterilen çabaları yerle bir ettiğini belirtti.

FİEM

HABERE YORUM KAT