1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: Ateşkesi Medyadan Duyuyoruz
Hamas: Ateşkesi Medyadan Duyuyoruz

Hamas: Ateşkesi Medyadan Duyuyoruz

Hamas, ateşkesle ilgili kendilerine ulaşan bir teklifin olmadığını dolayısıyla kararın kendileri için bağlayıcı olmadığını açıkladı.

15 Temmuz 2014 Salı 13:18A+A-

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri Mısır'ın başlattığı ateşkes girişimiyle ilgili resmi ve gayri resmi makamlardan kendilerine bir bilgi ulaşmadığını, gelişmeleri medyadan takip ettiklerini ve kendilerine ulaşan bir teklif olmadığını söyledi. 

Zuhri, kendilerine ulaşan bir teklif olmadığı için söz konusu kararınj kendileri için bağlayıcı olmadığını ifade etti. Gazze'nin ve Filistin'in kurtuluşu için savaştıklarını belirten Zuhri, nihai hedeflerinin ateşkes olmadığını kaydetti.

İzzeddin Kassam Tugayları ise "İsrail bıraksa bile artık biz bırakmayacağız, İsrail ateşkesi istediğinde bitirip bizi öldürüp tekrar ateşkes yapacağımızı düşünüyor." açıklaması yaptı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları söz konusu ateşkes girişimini "boyun eğdirme ve diz çöktürme girişimi" olarak duyurdu, bunu tamamıyla reddettiklerini açıkladı.

Hamas'ın Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk, Mısır'ın başlattığı girişim hakkında istişareleri sürdürdüklerini, Hamas hareketinin henüz resmi tutumunu belirlemediğini ifade etmişti.

Mısır, dün İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu açıklamıştı. Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığındaki güvenlik kabinesinin, bu sabah yaptığı toplantıda, Mısır'ın ateşkes girişimini kabul ettiği belirtilmişti. İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman da son olarak Hamas'ın ateşkesi kabul etmemesi ve saldırılarına ara vermemesi durumunda, askeri operasyonlarını yoğunlaştırarak sürdüreceğini duyurmuştu.

 

HABERE YORUM KAT