1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: Arap Baharı Filistin'in Lehine
Hamas: Arap Baharı Filistinin Lehine

Hamas: Arap Baharı Filistin'in Lehine

Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan, “Arap Baharı”nın Filistin halkı lehine yeni dengeler oluşturduğunu söyledi.

19 Mayıs 2012 Cumartesi 14:05A+A-

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) uluslararası ilişkiler sorumlusu Usame Hamdan, Filistin direnişiyle Arap dünyasındaki baharın Filistin halkının lehine yeni güç dengeleri oluşturduğunu belirterek, “Halkımızın direnişi sayesinde Filistin toprakları içinde ciddi başarılar gösteren direniş güçleri daha önce olmayan yeni dengeler meydana getirdi” dedi.  

Hamas Hareketi'nin Nekbe’nin 64. yıldönümü münasebetiyle dün (18 Mayıs Cuma) ikindiden sonra Han Yunus’ta düzenlediği konferansa telefonla katılan Hamas lideri Hamdan, Arap dünyasındaki baharın özgürlük ve Filistin’in kurtarılması ile ilgili kavram ve anlayışların daha iyi kavranmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Filistin halkının sürgün edildiği vatanına geri dönmesinin hayal değil bir gerçek olduğunu, bunun Kur’an ve Sünnet'te delilinin olduğunu belirterek, Filistinlilerin 1948 yılında sürgün edildikleri topraklara geri dönmeleriyle bölgenin yeniden şekilleneceğini ifade etti.

Hamdan daha sonra şunları söyledi: “Filistin halkının 2000 intifadasında, ardından 2008-2009 yılında başlatılan barbar savaşta ve diğer savaşlarda işgale karşı ortaya koyduğu mücadele, işgale karşı sürdürdüğü direnişinin başarılı olduğunu gösteriyor.”

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum