1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: Abbas Yönetimi Anlaşmaları Askıya Alma Konusunda Ciddi Değil
Hamas: Abbas Yönetimi Anlaşmaları Askıya Alma Konusunda Ciddi Değil

Hamas: Abbas Yönetimi Anlaşmaları Askıya Alma Konusunda Ciddi Değil

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ni işgal rejimiyle imzalanan anlaşmaları askıya alma konusunda ciddi olmamakla suçladı.

22 Eylül 2019 Pazar 23:46A+A-

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, Ramallah’taki Filistin Yönetimi’nin işgal rejimiyle ilişki kurulmasını reddeden Filistin milli tavrına aykırı davranmakta ısrar ettiğini söyledi.

Filistin Yönetimi liderlerinden bazılarının kurulacak herhangi bir İsrail hükümetiyle müzakereye hazır olduklarını açıkladıklarına dikkat çeken Kasım, Filistin Yönetimi’nin hâlâ barışçıl müzakere süreci yoluyla bir takım kazanımlar elde edebileceği hayalini kurduğunu ifade etti.

Kasım, Filistin Yönetimi’nin bu tavrının işgal rejimiyle imzalanan anlaşmaları askıya alma konusunda ciddi olmadığının ve Filistinlilerin ortak tavrına uymamakta ısrar ettiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde olmak şartıyla Ramallah’ın kurulacak her hangi bir İsrail hükümetiyle müzakere masasına dönmeye hazır olduğunu söylemişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT