1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Hamaney’in Türkçe sosyal medya sayfası ve ilk paylaşımları
Hamaney’in Türkçe sosyal medya sayfası ve ilk paylaşımları

Hamaney’in Türkçe sosyal medya sayfası ve ilk paylaşımları

İran’ın dini lideri Ali Hamaney, takipçilerine Türkçe seslenmek için Twitter sayfası açtı. İlk paylaşımlarında ise hemen Türkiye’yi hedef aldı.

04 Kasım 2020 Çarşamba 10:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Ali Hamaney kendisini Türkçe takip etmek isteyenler için Türkçe paylaşımlar yapan bir Twitter sayfası açtı. İran’ın mezhebi yayılmacılık politikasından dolayı “irşad” faaliyetlerindeki aktifliği herkesin malumudur. Hamaney’in attığı son adım da bu aktifliğin yeni bir tezahürü müdür?

İran’a muhiblik yapan hesaplar Twitter gibi sosyal mecralarda oldukça etkinler. Kimisi açıktan kimisi de örtülü bir şekilde İran’ın siyasi, dini, askeri emelleri için faaliyet gösteren bu hesapların ekonomik ilişkiler üzerinden mi örgütlendiği ise bir soru işareti olarak önümüzde duruyor.

Sünni dünya söylem gücünü İran kadar aktif bir şekilde bu mecralara yansıtamıyor. İran rejiminin ise algı ve manipülasyon adına bütün cevherlerini bu platformlarda kullandığını söylemek lazım. Ali Hamaney ise Türkçe sayfasını açtıktan sonra yaptığı ilk paylaşımlarda hemen Türkiye’yi hedef aldı.

Bir süredir oluşturulmaya çalışılan Türkiye, Karabağ’a terörist(!) taşıyor tezini dillendiren Ali Hamaney keşke katliam adına yola çıkan kendi “tugaylarına” baksaydı. Daha önce de bu konuyu haber yapmıştık zaten. Ancak bunlar nafile. Gözleri kör olmuş olan İran rejiminin hakikatle falan bir işi yok. Önemli olan İran rejiminin emelleri ve selametidir. Bunun için her türlü yalanı söylemek ise mubah!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum