1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hamaney'in Başdanışmanı Baklayı Ağzından Çıkardı
Hamaney'in Başdanışmanı Baklayı Ağzından Çıkardı

Hamaney'in Başdanışmanı Baklayı Ağzından Çıkardı

Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, ABD yönetiminin, İran'la Yemen ve Suriye konularında müzakerelerde bulunmak istediğini söyledi.

22 Temmuz 2015 Çarşamba 02:00A+A-

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e ait internet sitesinde yayınlanan röportajda Başdanışman Ali Ekber Velayeti, ülkesi ile 5+1 grubu arasında yapılan nükleer anlaşmanın İran'ın bölgesel politikasını değiştirmediğini belirterek, "İran'ın, bölgedeki direniş eksenindeki savaşçılara desteği nasılsa öyle kalacak, hatta bu destek artacak" dedi.

AA'nın geçtiği habere göre Velayeti, İran ile ABD'nin müzakereler sırasında Hamaney'in emriyle sadece nükleer meseleyi görüştüğünü belirterek, ancak bundan önce Afganistan ve Irak konusunda Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında ABD ile görüşmelerde bulunduklarını belirtti.

"ABD İran'la Suriye ve Yemen'i görüşme arzusunda"

Son zamanlarda ABD'li yetkililerin Suriye ve Yemen gibi bazı bölgesel meseleleri de İran'la görüşme arzusunda olduğunu ifade eden Velayeti, "Ancak Rehber Hamaney'in izni olmadan hiçbir İranlı yetkili bölgesel konular ya da ikili ilişkiler hakkında Amerikalılarla görüşme yetkisine sahip değil" diye konuştu.

Nükleer anlaşmanın ülkesinin askeri kapasitesini de etkilemeyeceğini savunan Velayeti, uzun ve kısa menzilli, katı ya da sıvı yakıtlı her türlü füzenin İran tarafından üretileceğini söyledi.

Velayeti, röportaj sırasında "İran'ın, Irak hükümeti ve halkının her tür terörle mücadelesine destek verme konusunda da kararlı olduğunu" kaydetti.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum