1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Hamaney’den ABD’ye Müdahale Uyarısı
Hamaney’den ABD’ye Müdahale Uyarısı

Hamaney’den ABD’ye Müdahale Uyarısı

Ali Hamaney, "ABD, Suriye konusunda hata yapıyor ve kesinlikle bundan zararlı çıkacaktır" dedi.

05 Eylül 2013 Perşembe 18:09A+A-

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "ABD, Suriye konusunda hata yapıyor ve kesinlikle bundan zararlı çıkacaktır" dedi.

Uzmanlar Meclisi üyelerini kabul eden dini lider, bölgedeki gelişmeler ve ABD’nin Suriye’ye olası askeri müdahalesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bölgedeki olaylardan "ABD’nin başını çektiği emperyalist ülkeleri" sorumlu tutan dini lider, "Emperyalist güçlerin ana hedefi bölgede siyonist rejim eksenli bir hegemonya kurmaktır. Kimyasal silah bahanesi ile Suriye’de başlattıkları operasyonun hedefi de budur ama ABD gerçek dışı söylemeleri ile insani bir hedef için olaya dahil olduğunu iddia etmektedir” diye konuştu.

Amerikalı siyasetçilerin, sicilleri Guantanamo ve Ebu Garib hapishanelerindeki işkenceler, Halepçe ve İran'da kimyasal silah kullanan Saddam karşısındaki sessizlikleri, Afganistan, Pakistan ve Irak’ta günahsız sivillerin öldürülmesi ile dolu olduğu halde insani hedef iddiasında bulunduğunu ifade eden Hamaney, "Dünyada hiç kimse insaniyetin Amerikalıların hedefleri arasında olduğuna inanmıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Hamaney, "ABD, Suriye’de hata yapıyor ve bundan kesinlikle zararlı çıkacaktır” uyarısında bulundu.

(AA)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum