1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hamaney, İran’daki olayların sorumlusunu "bir kere daha" deşifre etti?!
Hamaney, İran’daki olayların sorumlusunu "bir kere daha" deşifre etti?!

Hamaney, İran’daki olayların sorumlusunu "bir kere daha" deşifre etti?!

Protestolar bugün de devam ederken, Ali Hamaney, olaylarla ilgili kimi suçladı tahmin etmek zor değil!

03 Ekim 2022 Pazartesi 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İran’da veya İslam coğrafyasında ne zaman bir karışıklık çıksa kimileri için oldukça basit bir izah var. Toplumsal hadiseler, tarih, siyaset, ekonomi, kültür vb. kıstasların hiçbir anlamı yok! İzah basit: ABD ve İsrail’in işi…

Öznede ufak değişiklikler olabilir. Bazen İsrail’in yerine İngiltere konulabilir. Ancak değişmeyen şey diktatörlerin hiçbir suçu yoktur!

İran’daki olaylar iki haftayı geçerken İran’ın dini lideri Ali Hamaney kaosa sebep olan hadiseler hakkında yine "beklenen" açıklamayı yapmış.

Protestoların ardından ilk kez konuşan Hamaney, 17 Eylül’den bu yana ülkeyi etkisi altına alan huzursuzluğun ‘sıradan İranlılar’ tarafından değil, ‘Siyonist güçler’ tarafından planlandığını öne sürdü.

Devlet medyasında yer alan haberlerde, Hamaney, 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümünün kendisini derinden etkilediğini söylerken, yaşananları ‘acı bir olay’ olarak niteledi. Hamaney, arkasından patlak veren protestoların ‘planlı isyanlar’ olduğunu söylerken, “bazı insanlar sokaklarda güvensizliğe neden oldu” dedi.

Hamaney, ‘İran’daki gösteriler ABD ve İsrail tarafından planlandı” ifadelerinde bulundu. İran’ın dini lideri ayrıca, polisi desteklediğini ve arkasında olduğunu belirtti.

Hamaney, Sünnilerin çoğunlukta olduğu Sistan-Beluçistan’da bir günde 60 kişiyi kimin katlettiğini ise açıklamamış. 22 yaşındaki bir kızın öldürülmesi sonrasında çıkan olaylarda 76 kişiyi de ABD mi öldürdü? Gerçek mermilerle insanların üzerine ateş açanlar Siyonist güçler mi?

Bu soruları Hamaney’e sormanın bir anlamı yok. Onun zihninde her olayın basit bir izahı var. Kurdukları baskı rejimiyle Suriye’yi yerle bir edenler kendi halkını katletmekten de çekinmiyorlar. Nasılsa hepsinin arkasında ABD-İsrail var. Sıkıntı yok! Katliama devam…

HABERE YORUM KAT

1 Yorum