1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hama ve Lazkiye’de 15 Esed Askeri Öldürüldü
Hama ve Lazkiye’de 15 Esed Askeri Öldürüldü

Hama ve Lazkiye’de 15 Esed Askeri Öldürüldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) dün, Hama’nın batısına ve Lazkiye’nin kuzeyine muhaliflerce yapılan operasyonda Esed ordusundan 15 askerin öldüğünü bildirdi.

03 Temmuz 2019 Çarşamba 18:05A+A-

Dün sabah Hama’nın batısında, Gab Ovası’ndaki Sirmaniyah köyü yakınlarındaki rejim kuvvetleri mevzilerine muhaliflerce düzenlenen operasyon sonucunda 7 rejim askeri öldü.

Lazkiye’nin kuzey kırsalındaki Ebu Es’ad Tepesi’ne düzenlenen operasyonda da biri albay olmak üzere 8 rejim unsurunun öldüğü belirtildi.

Öte yandan rejim kuvvetleri, dün sabah başlayan ve gece arısına kadar devam eden hava saldırılarında Kafar Sicnah, Maaret el Numan, Ma'aret Hurmah, Şeyh Muhstafa, el-Fatira, Hobait, Han Şeyhun, Serce, Deyr Sunbul, Cebel Erbain ve el-Lataminah’ın yanı sıra İdlib’in kuzeyindeki el-Mastumah- Eriha yoluna 68 hava saldırısı düzenledi. El- Lataminah ve Cebala’da düzenlenen hava saldırılarında en az 7 sivil yaralandı.

Rus savaş uçakları, Hama'nın kuzey kırsalındaki Gab Ovası’ndaki Kafrzita ve Havice’nin yanı sıra İdlib’in güneyindeki Ma'aret Hurmah ve Han Şeyhun’da da bu sabahtan bu yana 15 hava saldırısı düzenledi. Islahhaber sitesinde yer verilen habere göre, Lazkiye’nin kuzey kırsalındaki Ekrad Dağı’na 6 varil bombası atıldı. Kara kuvvetleri, Lazkiye’deki Ekrad Dağı’nı ve Hama’nın kuzey ve kuzeybatı kırsalını 200’den fazla füze ile hedef aldı.

  

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum