1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Halkı Muhacirlere Karşı Kışkırtıp, Sonra Hedef Gösterildim Diye Ağlaşmak!
Halkı Muhacirlere Karşı Kışkırtıp, Sonra Hedef Gösterildim Diye Ağlaşmak!

Halkı Muhacirlere Karşı Kışkırtıp, Sonra Hedef Gösterildim Diye Ağlaşmak!

​​​​​​​Sistematik biçimde Suriyeli muhacirlere yönelik nefret suçu işleyen Sinan Oğan’ın yaptığı zulmü deşifre eden Özgür-Der’i kendisini hedef göstermekle suçlayıp İstanbul Valiliğini harekete geçmeye çağırması ne büyük pişkinlik!

01 Ağustos 2019 Perşembe 18:11A+A-

RIDVAN KAYA / HAKSÖZ HABER

Sinan Oğan T24’te Şirin Payzın’ın konuğu olarak katıldığı programda bir saate yakın bir süre boyunca Suriyelilerin Türkiye’den gönderilmesine yönelik yaklaşımını tekrarlamış. Bu arada Suriye’nin pek çok yerine muhacirlerin rahatlıkla dönebileceği, örneğin Tel Abyad’da evlerinin kapısını açıp yerleşebilecekleri vs. bir dizi saçma sapan tez ortaya atmış.  

Şirin Payzın’ın Almanya’daki Türkiyeliler karşılaştırmasını anlamazlıktan gelirken, Türkiye’den mülteci olarak Avrupa’ya giden on binlerce insanın durumuna da bütünüyle gözünü kapatmış. Ve çok ilginçtir, Şirin Payzın’ın Suriyeliler konusunda farklı düşünenler olduğu hatırlatmasına ilişkin olarak Sinan Oğan bunların kendisini Türk hissetmedikleri şeklinde tipik faşizan bir cevap vererek Suriyeliler konusunda herkesin kendisi gibi düşündüğü saçmalığında ısrar etmiş.

Ve söyleşinin sonunda Özgür-Der’in eylemine atıfta bulunak, kendisinin “Suriyeliler defolsun” şeklinde bir sözünün olmadığını söylemiş. Özgür-Der’i yasadışı örgütlerle irtibatlı olmakla itham edip, kendisinin hedef gösterildiği iddiasıyla İstanbul Valiliğini Özgür-Der aleyhine harekete geçmeye çağırmış.

Yazının Devamı >>>