1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Halid Meşal: Netanyahu Ateşle Oynuyor
Halid Meşal: Netanyahu Ateşle Oynuyor

Halid Meşal: Netanyahu Ateşle Oynuyor

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Mescid-i Aksa Camisi'ne yönelik saldırıların Filistinlileri kızdırdığını söyleyerek, "Netanyahu ateşle oynuyor" dedi.

05 Aralık 2014 Cuma 13:53A+A-

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Mescid-i Aksa Camisi'ne yönelik saldırıların Filistinlileri kızdırdığını söyleyerek, "İsraillerin ölümünden ve olanlardan Netanyahu sorumludur. Netanyahu ateşle oynuyor" dedi. 

Meşal, İngiliz Sky haber kanalına yaptığı açıklamada, Kudüs'te ve Mescid-i Aksa Camisi'nde son aylarda artan şiddet olaylarının anımsatılması üzerine şöyle konuştu:

"Her etkiye bir tepki olur. Kudüs ve Filistin'deki kutsal yerlerin işgal edilmesi, özellikle bunun Mescid-i Aksa Camisi'ne yapılması Filistinlileri kızdırdı. Netanyahu, hükümet üyelerinin ve aşırıcıların Mescid-i Aksa Camisi'ne saldırmalarına izin verdi, bu çok tehlikelidir. Bizim mücadelemiz ulusal bir mücadeledir ancak Netanyahu'nun mücadelesi dini bir mücadeleye dönüyor. Olanların sorumluluğu Netanyahu'ya aittir" diye konuştu.

4 İsrailli ile bir polis memurunun öldüğü sinagog saldırısıyla ilgili ise Meşal, sinagoga saldırılma nedeninin, duyulan öfke olduğunu dile getirdi.

Meşal, "Mescid-i Aksa Camisi Müslümanlar içindir ve Müslümanların buraya girerek dua etmeleri engellenmiştir. Askerlerin, polisin ve sağ kanat aşırıcıların, ayakkabılarıyla camiye girerek saldırmalarına izin verilmiştir. Bu ateşle oynamaktır. İsraillilerin ölümünden Netanyahu sorumludur" dedi. 

Filistin halkının kaybedecek bir şeyinin kalmadığını ve umudunu yitirdiğini dile getiren Meşal, verilen tepkilerin kendiliğinden gerçekleştiğini, halkın artık patlama noktasında olduğunu kaydetti. Hamas Siyasi Büro Şefi Meşal, Filistin sorununu çözmede İsrail'in inadı ile uluslararası toplumun tepkisizliği birleşince Filistin halkının, kendisinin işgale son vermeye çalıştığını kaydetti. Meşal, "Bu da sadece Filistin'de değil bölgede kaosa neden olabilir, ortalık kan gölüne dönebilir. Biz Filistin sorununun çözümsüz kalmaması ve Filistin halkının umutsuzluğa sürüklenmemesi gerektiği konusunda daha önce uyarılarda bulunduk" ifadelerini kullandı. 

Avrupa Parlamentolarının bazılarında Filistin devletinin tanınmasına ilişkin ise Halid Meşal, bu yeni adımları takdirle karşıladıklarını ve daha fazla destek beklediklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT