1. HABERLER

  2. HABER

  3. Halid Hoca İsrail'in Suriye Saldırısını Değerlendirdi
Halid Hoca İsrailin Suriye Saldırısını Değerlendirdi

Halid Hoca İsrail'in Suriye Saldırısını Değerlendirdi

SMDK Türkiye Temsilcisi Halid Hoca, İsrail'in Suriye'ye saldırısının kendi ulusal çıkarları ile ilgili olduğunu söyledi.

06 Mayıs 2013 Pazartesi 13:44A+A-

Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonu (SMDK) Türkiye Temsilcisi Halid Hoca, İsrail'in Suriye'ye yönelik hava saldırısının "kendi angajman kurallarıyla ilgili, ulusal çıkarlarını koruma eksenli olduğunu" söyledi.

İsrail'in Suriye'ye yönelik hava saldırısını ve Tartus'un Banyas ilçesine bağlı el-Beyda köyünde gerçekleştirilen katliamı AA'ya değerlendiren Hoca, "Tel Aviv ve Şam yönetimi arasında uzun yıllardır süren barış görüşmelerinde karşılıklı kırmızı çizgiler bellidir. İsrail yönetimi kimyasal silahların yer değiştirmesini kendi ulusal çıkarlarına tehdit olarak tanımlıyor. Dolayısıyla ne Esed'e ne de muhaliflere destek olmak için değil kendi çıkarını korumak için hareket ediyor. Suriye'de iktidarda kim olursa olsun İsrail bu müdahaleyi yapacaktı. Bu sebeple İsrail, saldırıyı Suriye'deki savaştan bağımsız olarak gerçekleşmiştir diyebiliriz" dedi.

-"Katliam sürüyor"-

Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Tartus'un Banyas ilçesi el-Beyda köyünde gerçekleştirilen katliamların halen sürdüğünü belirten Hoca şunları söyledi:

"El-Beyda'da katliam devam ediyor. Saldırılar Lazkiye (Sahil) bölgesindeki etnik ve mezhepçi temizliğin sonucudur. Bölgede sivillere yönelik katliamlara Türkiye'de aranan teröristler de katılıyor. Suriye'ye dışarıdan savaşçıların geldiğini iddia eden çevreler, ülkeye müdahale eden Hizbullah militanlarından ve Türkiye'de terör suçlarından aranırken Suriye'ye kaçan teröristlerden bahsetmiyor."

"Mihrac Ural liderliğindeki İskenderun Halk Kurtuluş Cephesi terör örgütü hem Türkiye'yi bölmek hem de Lazkiye(Sahil) bölgesinde bir Nusayri devleti kurmak istiyor" diyen Hoca, "Bu teröristin internette bulunan bir konuşmasında Banyas'ın Sünnilerden temizlenmesi gerektiğine dair ifadeleri var. Biz bu çetelerin bütün Nusayrileri temsil etmediğini ama bölgede Esed yönetimi adına katliamlar yaptıklarını biliyoruz" şeklinde konuştu.

Suriye muhalefetinin Esed yönetiminin saldırılarına karşı sivil katliamlarını engellemek ve yerleşim birimlerini koruyabilmek için tanksavar ve uçaksavar istediğini dile getiren Hoca "Dünya ikircikli davranarak göz göre göre bir halkın her gün öldürülmesine göz yumuyor. Suriye'de haklıyla haksızın dünya kamuoyunda anlaşılamaması için dezenformasyon kampanyası var. Kimyasal silahlar öldürülen binlerce masumdan daha önemliyse bu Batının ahlaki bir kriz içinde olduğunu gösterir" ifadesini kullandı.

Yerel kaynaklar, geçen Cuma gününden bu yana Tartus'un Banyas ilçesine bağlı el-Beyda köyüne yönelik saldırıda, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 700'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının çevre köylerle birlikte bine yaklaştığını öne sürmüştü.

HABERE YORUM KAT