1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep’ten Tahliye Edilenlere Un Yardımı
Halep’ten Tahliye Edilenlere Un Yardımı

Halep’ten Tahliye Edilenlere Un Yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Atila, Suriye’nin Halep kentinden tahliye edilenlere, ay sonuna kadar 31 tır un ulaştıracaklarını belirtti.

18 Aralık 2016 Pazar 15:45A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Behçet Atila, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşşar Esed güçleri ve işbirlikçilerinin kuşatması altındaki Halep’in doğusundan tahliyeler kapsamında, binlerce kişinin ihtiyaç sahibi durumuna düştüğünü belirtti.

Vakıf olarak dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa ona yardım götürmeyi şiar edindiklerini ifade eden Atila, Halepli mazlumlar için de “Ensarlığımızı Pekiştirelim” adlı kampanya organize ettiklerini kaydetti.

“Herkesi Buna Kaktı Sunmaya Bekliyoruz”

Kampanyaya kısa sürede hayır sahiplerinin yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Atila, “Şu ana kadar 3 tır un gönderdik. Bir tır unumuz 30 bin lira tutuyor. Doğu ve Güneydoğu illerimizden ay sonuna kadar 31 tır un yardımını Haleplilere ulaştırmayı hedefliyoruz. İnşallah şu ana kadar yarısından çoğu gitti. Kalanları da ay sonuna kadar Reyhanlı’ya gidecek. Ekmek olarak Halepli, Humuslu ve Cerablusluya ulaşacak. Herkesi buna kaktı sunmaya bekliyoruz. Sakın kimse ‘dün, önceki gün yardım yaptım’ demesin. Çünkü dün, önceki gün biz de yemek yedik, onlar da yemek yedi. Nasıl dün giyindiler ise bugün de giyinmeleri gerekiyor. Ensarlığımızı pekiştirmek adına bu yardımlarımızı yapalım, diğer dünyaya yanımızdan azık götürelim.” diye konuştu.

Atila, unların vakfın bölgede kurduğu fırınlardan ekmek yapılarak Suriyelilere ulaştırıldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT