1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Halep'te Stratejik Bölgeler Ele Geçirildi"
"Halep'te Stratejik Bölgeler Ele Geçirildi"

"Halep'te Stratejik Bölgeler Ele Geçirildi"

Suriye'de direniş grubu Birinci Alay'ın saha komutanlarından Hatab, eski Halep bölgesinde "stratejik" öneme sahip yerlerin ele geçirildiğini söyledi.

30 Nisan 2015 Perşembe 14:23A+A-

Suriye'de uzun zamandan beri Esed güçlerinin kara ve hava saldırılarına maruz kalan Halep kentinde direniş birliklerinin, Eski Halep bölgesinde "stratejik" öneme sahip yerler ele geçirerek rejim güçlerine büyük zayiat verdirdiği bildirildi.

Halep'teki muhalif gruplardan Birinci Alay'ın (Fevcu'l Evvel) saha komutanlarından Ebu Hatab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eski Halep bölgesinde kent merkezi yakınındaki rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı stratejik Beşir Paşa Camisi ile çevresindeki binaların denetiminin sağlandığını söyledi. 

Esed güçlerinin camiyi tekrar geri almak için çok uğraştığını fakat başaramadığını dile getiren Hatab, şöyle devam etti:

"Safvetu'l İslamiyye Hareketi ile Birinci Alay, bölgede ortak operasyonlar düzenleyerek şehir merkezine doğru ilerliyor. Muhalif birlikler, camiyi aldığında içerisinde şükür namazı kıldı ve Kur'an-ı Kerim okudu. Eski Halep bölgesinde ve tarihi Halep Kalesi çevresinde rejime bağlı güçlerin bulunduğu yerlere duvarlara açtığımız geçitlerden saldırarak ilerliyoruz." 

"3 günde 157 rejim askeri öldü"

Hatab, şunları söyledi:

"Halep'te muhalif birlikler, Eski Halep bölgesinde "stratejik" öneme sahip yerler ele geçirdi. Çatışmada rejim güçleri büyük zayiat verdi. Eski Halep bölgesinde 3 günden bu yana devam eden çatışmalarda, aralarında üst rütbeli 3 subayın da bulunduğu 157 rejim askeri öldürüldü. Bölgede Esed güçlerine karşı operasyonlarımız devam edecek." 

Birinci Alay, Halep'te en etkin muhalif gruplar arasında yer alıyor. Birinci Alay birlikleri, Eski Halep ile birçok cephe hattında rejim güçlerine karşı silahlı mücadele veriyor. 

AA

HABERE YORUM KAT