1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Halep’te Silahsız İnsanların Üstüne Bomba Yağdırılıyor”
“Halep’te Silahsız İnsanların Üstüne Bomba Yağdırılıyor”

“Halep’te Silahsız İnsanların Üstüne Bomba Yağdırılıyor”

Suriye Alimler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bekkar, “Rusya, İran ve Esed rejimi, Halep’teki ve diğer şehirlerde kuşatma altında kalan silahsız insanlara karşı hain saldırılarına devam ediyor.” dedi.

01 Ekim 2016 Cumartesi 15:49A+A-

Suriye Alimler Birliği’nin de içinde yer aldığı Suriye İslam Konseyi, Rusya ve Beşşar Esed rejiminin, Halep’teki saldırılarına tepki göstermek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın Fatih’teki genel merkezinde düzenlenen basın toplantısına, Suriye Alimler Birliği KonseyiBaşkanı Usame er-Rıfai, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdu’l-Kerim Bekkar, Ahmed Havva, Suriye İtilaf Konseyi Başkanı Enes el-Abd katıldı.

halep-e-yol-acin.jpg

“Enkazdan Çıkarılan Çocuklar BM’yi Harekete Geçiremedi”

Bekkar grup adına yaptığı açıklamada, Halep’teki saldırılara tepki göstererek, uluslararası yasalar umursanmadan silahsız insanların üstüne bombalar yağdırıldığını söyledi.

Bekkar, uluslararası toplumun Halep’teki saldırıları görmezden geldiğini ifade ederek, “Suriye halkı ile dost olduğunu iddia eden birçok ülke lideri gizli anlaşmalar yaparken, Rusya, İran ve Esed rejimi, Halep’teki ve diğer şehirlerde kuşatma altında kalan silahsız insanlara karşı hain saldırılarına devam ediyor. Canlı veya ölü enkaz altından çıkarılan çocukların ve yaralıların görüntüleri, Birleşmiş Milletler’i (BM) ve Güvenlik Konseyi’ni bu soykırımı önlemek için harekete geçirmedi. Bu yüzden tüm dünya özgür halklarına ve Suriye halkının gerçek dostlarına ahlâkî sorumluluklarını alıp Halep’teki ve diğer şehirlerdeki bu ayıplı durumu değiştirmeye çağırıyoruz.” diye konuştu.

Rusya ve İran Büyükelçiliklerinin Önünde Eylem Çağrısı

Bekkar, önümüzdeki günleri Halep şehri ve halkıyla dayanışma günleri ilan ettiklerini ifade ederek, dünyadaki tüm câmî imam hatiplerinin bu büyük trajedi için hutbeler vermesi, bütün Arap ve İslâmî topluluk kurumlarının Rusya ve İran büyükelçilikleri önünde eylem yapmaları gerektiğini kaydetti.

bulent-yildirim-halep.jpg

“Yasak Silahlar Kullanılıyor”

İHH Başkanı Bülent Yıldırım da Halep’teki katliama dünyanın sessiz kaldığını belirterek, yardım gönderilemediğini aktardı.

“Halep’e Yol Açın!” sloganıyla, BM’ye ve tüm dünyaya seslendiklerini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

“İnsanlar orada katlediliyor, inşallah Putin buraya akıllanarak gelir, Rusya her geçen gün saldırılarını arttırıyor. Bu saldırıları arttırma amacı, Suriye halkını yok etmek istiyorlar. Şu anda yoğun bakımda yatan hastaların fişlerini çekiyorlar çünkü elektrik yok. Hastaneler işlemez hâle geldi, ameliyatlar yapılamıyor. Üç ay içerisinde 4 kez kimyasal silah kullanıldı. Uluslararası anlamda yasak silahlar kullanılıyor. Halep’te 5 buçuk milyon insan vardı, şimdi 350 bin insan kaldı ve bunlar da öldürülmeye çalışılıyor. İHH olarak Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki cuma günü Türkiye’deki bütün câmîleri Halep için gıyâbî cenaze namazı kılmaya dâvet ediyorum.”

HABERE YORUM KAT