1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te Esed Rejimine Ağır Bir Darbe Daha
Halep'te Esed Rejimine Ağır Bir Darbe Daha

Halep'te Esed Rejimine Ağır Bir Darbe Daha

Suriye'de silahlı muhaliflerin çatı birliği Şam Cephesi, Halep'in Zehra bölgesinde Esed rejimine bağlı Hava İstihbarat Birimi'ni vurdu.

15 Nisan 2015 Çarşamba 11:20A+A-

Halep'in Zehra bölgesinde Esed rejimine bağlı Hava İstihbarat Birimi Suriye'nin Halep kentindeki silahlı muhaliflerin çatı birliği Şam Cephesi tarafından bombalı saldırıya uğradı.  Saldırıda birim binasının ağır hasar aldığı ve kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Bölgedeki Esed güçlerine ait bir çok kontrol noktası da ele geçirilirken, Meşarika ve İzaa Mahallerinde taraflar arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Şam Cephesi milislerinin hava istihbarat binasını, Süleyman el-Halebi ve İzaa bölgelerini hedef alan saldırılarında çok sayıda Esed gücü ölürken, Bostan el-Başa ve Cemiyeti Zehra bölgelerindeki Esed güçlerinin sığınakları vuruldu.

Suriye'de savaşan muhalif gruplardan İslami Cephe, Nureddin Zengi, Mücahidin Ordusu, Asalet ve Kalkınma Cephesi ile Fe İstakim Kema Umit Cephesi 26 Aralık 2014'de ortak bir deklarasyon yayınlayarak Halep'te aynı çatı altında birleştiklerini duyurmuştu. Şam Cephesi, muhaliflerin Halep'teki çatı yapılanması olarak tanımlanıyor. (AA)

 

HABERE YORUM KAT