1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te Bir Direnişçi: Merve Kayla
Halepte Bir Direnişçi: Merve Kayla

Halep'te Bir Direnişçi: Merve Kayla

Suriye'de Baas rejimine karşı savaşan Merve Kayla: "Onlarca masum insanımız katledilirken olup biteni izleyemezdim.''

11 Temmuz 2013 Perşembe 15:40A+A-

“Suriye'de savaş ve hayaller sokaklarda. Dakikada onlarca masum insanımız katledilirken, olup biteni televizyondan izleyemezdim.”

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) safında Suriye rejimine karşı savaşan keskin nişancı Merve Kayla, "Ben de diğer kadınlar gibi evimi geçindirebilir, evimde sıradan konuları konuşabilirdim fakat Suriye'de savaş ve hayaller sokaklarda. Dakikada onlarca masum insanımız katledilirken, olup biteni televizyondan izleyemezdim" dedi.

AA muhabirleri Kenan Yeşilyurt ve Zehra Yaman Halep'te keskin nişancı olarak savaşan Kayla'yı görüntüledi.

Daha önce muhabirlik yaptığını ve Halep'te çatışmaların artması ile  buradaki gelişmeleri aktarmak için bölgeye geldiğini aktaran keskin nişancı, "Halep'te ÖSO için gazetecilik yapmaya başladım ve çatışma esnasında ön saflarda fotoğraf çekiyordum. Artık bende korku ve tehlike gibi duygular kalmamıştı" dedi.

Silah kullanmaya ve savaşmaya yatkınlığı olduğunu vurgulayan Kayla, şöyle konuştu:

"Halep'te çatışmalar giderek artıyordu ve ben de ülkemi savunmak için ÖSO ile Esed yönetimine karşı savaşmaya karar vermiştim. ÖSO önce güvenlik nedeniyle savaşmama sıcak bakmadı fakat ben ısrar ettim. Savaş tekniklerini, düşmanın nasıl yaklaşacağını ve nasıl vurulacağını da biliyordum.  Israrım devam edince, ÖSO bana savaş tekniklerini bütün ayrıntılarıyla öğretti ve savaşmaya başladığımda başarılı olduğumu gördü.

Esed güçlerinin saldırılarında çok sayıda aile mensubunu kaybettiğini ifade eden Merve Kayla, kendisinin evinde oturarak olup biteni izleyemeyeceğini kaydetti.

Keskin nişancı Kayla, Suriye'deki çoğu kadının evini geçindirmek için ve çocuklarına bakarak vakit geçirdiğini belirterek, "Ben de diğer kadınlar gibi evimi geçindirebilir, evimde sıradan konuları konuşabilirdim fakat Suriye'de savaş ve hayaller sokaklarda. Dakikada onlarca masum insanımız katledilirken, ben olup biteni televizyondan izleyemezdim ve savaşmaya karar verdim. Keskin nişanda iyi olduğum için  Suriye ordusundaki keskin nişancılara karşı savaşıyorum" diye  konuştu. 

merve-kayla_suriye-halep-keskin-nisanci-kadin.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum