1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te 2 Ayrı Patlama; Humus'ta Katliam
Halepte 2 Ayrı Patlama; Humusta Katliam

Halep'te 2 Ayrı Patlama; Humus'ta Katliam

Suriye Televizyonu, Halep'te iki patlama meydana geldiğini duyurdu. Patlamalarda 25 kişinin öldüğü belirtildi.

10 Şubat 2012 Cuma 12:29A+A-

Suriye'nin sanayi ve ticaret kenti olan Halep'te iki patlamanın meydana geldiği bildirildi.

Suriye devlet televizyonu, Halep'te iki patlamanın olduğunu, ilk belirlemelere göre 25 kişinin öldüğünü ve pek çok kişinin de yaralandığını duyurdu.

Patlamaların birinin askeri istihbarat binasını, diğerinin de asayiş güçlerine bağlı bir birliğin binasını hedef aldığı ifade edildi.

Suriye devlet televizyonu ordu ve polisi hedef alan saldırılardan muhaliflerin sorumlu olduğunu iddia etti.

patlama-suriye-halep.jpg

SALDIRIDAN KİM SORUMLU?

Resmi kaynaklar saldırıdan, ülkedeki silahlı grupları sorumlu tutarken Suriye Devrimi Genel Kurulu ise 6 Ocak’ta Şam’da meydana gelen saldırıda olduğu gibi saldırıdan rejimi sorumlu tuttu.

İsrahaber’de yer alan bilgiye göre Özgür Suriye Ordusu da saldırıdan sorumlu olduğu iddiasını yalanladı. Patlamanın meydana geldiği emniyet merkezi önünde, patlamadan bir süre önce Özgür Suriye Ordusu askerleriyle rejim yanlısı güçler arasında silahlı çatışmanın meydana geldiğini kabul eden Özgür Ordu komutanı Riyad Esad, el Arabiya'ya yaptığı açıklamasında, patlamadan önce tüm askerlerin bölgeden geri çekildiğini söyledi.

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Halid Yusuf Hammud da patlama öncesinde bölgedeki çatışmayı doğrularken patlamadan Suriye rejimini sorumlu tuttu.

“Rusya, Çocuklarımızı Öldürüyor Cuması”

Bu arada halk, Cuma gösterilerine devam ediyor. Bugünkü Cuma namazı sonrası gösterileri “Rusya, Çocuklarımızı Öldürüyor Cuması” olarak adlandırıldı. Gösterilerin bastırılması için Suriye Ordusu güvenlik tedbirlerini artırdı.

Muhalifler, dünkü (9 Şubat Perşembe) saldırılarda 112’ sadece Humus’tan olmak üzere ülke genelinde 145 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

SURİYE'DE KATLİAM SÜRÜYOR

Muhaliflerin kalelerinden Humus, bir haftadır Suriye ordusunun yoğun bombardımanı altında.

Kentten gelen görüntüler insanın kanını donduruyor. Amatör görüntülerde Suriye ordusunun sivillere yönelik şiddeti açıkça görülüyor. Şehirde girişilen katliamdan en çok çocuklar etkileniyor.

Humus'ta son bir haftada yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Şehrin etrafındaki tanklar nedeni ile Humus halkı korku içerisinde.

Kent sakinleri, iç bölgelere doğru tanklarla girişilecek büyük bir harekat ihtimalinden endişe duyuyor.

VİDEOLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERE YORUM KAT