1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halepli Küçük Muhammed’in Büyük Dramı
Halepli Küçük Muhammed’in Büyük Dramı

Halepli Küçük Muhammed’in Büyük Dramı

Küçük Muhammed, her gün beton yığınları içerisinde soğuk duvarlar arasında kaybettiği ailesini arıyor...

10 Ocak 2013 Perşembe 12:25A+A-

Suriye'nin Halep kentinde Esed güçlerince atılan bomba sonucunda annesini, babasını ve 2 kardeşini yitiren 7 yaşındaki sarı saçlı Muhammed Harden, bombardıman sonucunda enkaz haline gelen evine her gün giderek ailesini arıyor.

Halep'te yaklaşık 21 gün önce savaş uçaklarınca Şaar mahallesine atılan ''varil'' bombasıyla ailesini yitiren küçük Muhammed, kendisine verilen şeker ve oyuncakları kabul etmeyerek, her gün beton yığınları içerisinde soğuk duvarlar arasında kaybettiği anne ve babasını çağırarak arıyor.

Oğlunu, gelinini ve iki torununu saldırıda kaybeden ve Muhammed'i hafif yaralı olarak enkazdan çıkardıklarını söyleyen dedesi Ebu Ahmed, ''Bu enkazda evlatlarımı kaybettim, buraya gelmek istemiyordum. Küçük torunum enkaz bölgesinde insanların toplandığını göstererek beni buraya zorla getirdi'' dedi.

Havaların soğuk geçmesi ve yakacak mazot bulamadıkları için torunuyla erkenden yattıklarını belirten dede Ebu Ahmed, soğuklar nedeniyle kendisinin yanında yatan torunuyla, yorganın üzerine bir de battaniye örterek ancak ısındıklarını dile getirdi.

Kendisinden çok Muhammed'i düşündüğünü anlatan dede Ebu Ahmed, ''Dünyada kalan tek varisim, bazı günler Muhammed'le baş başa verip beraber ağlıyoruz'' diye konuştu. 

Savaş uçaklarının rastgele yerleşim yerlerini birçok kez bombaladığını vurgulayan Ebu Ahmed, bombalanan yerlerde genellikle kadın ve çocukların öldüğünü ve yaralandığını söyledi.

Dede Ebu Ahmed, şunları kaydetti:

''Beşşar Esed bir lider değil, o öldürmekten zevk alan bir tiran, dünyada halkına böyle zulüm eden başka bir devlet adamı yoktur. Esed de bir baba, onu Allah'a havale ediyoruz. Onun bize yaşattıklarını Allah da ona yaşatsın.''

(AA)

 

HABERE YORUM KAT