1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep’in Özgür Kadınları “Ayşe Ana Tugayı”nı Kurdu
Halep’in Özgür Kadınları “Ayşe Ana Tugayı”nı Kurdu

Halep’in Özgür Kadınları “Ayşe Ana Tugayı”nı Kurdu

Kocalarını ve çocuklarını kaybeden Halep'in özgür kadınları, rejime karşı savaşmak için yeni bir silahlı birlik kurdu: Ayşe Ana Tugayı...

06 Ocak 2015 Salı 17:42A+A-

Suriye'de Beşşar Esed güçlerinin saldırılarında kocalarını ve çocuklarını kaybeden kadınlar, Esed rejimine karşı savaşmak için yeni bir silahlı birlik kurdu. Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'te Özgür Suriye Ordusu'na destek vermek için savaşan silahlı kadınlar kendilerini "Ayşe Ana Tugayı" olarak nitelendiriyor.

İsimlerini Hz. Muhammed'in eşi Hz. Ayşe'den alan kadınlar, asker üniforması giyiyor ve Halep sokaklarında ellerinde kalaşnikofla dolaşıyorlar.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre Silahlı kadınlar kentte özellikle kontrol noktalarında görev yaparken, Esed ordusuna karşı şehrin savunmasını da yapıyor.

Haberde, Ayşe Ana Tugayı"nı oluşturan kadınların savaş öncesinde üniversite öğrencisi, çalışan ya da ev kadını oldukları ancak şimdi keskin nişancı olarak cephede savaştıkları belirtildi. Silahlı kadınlar aynı zamanda cephede kurulan hastanelerde, yaralılara yardım ediyor.

Ayşe Ana Tugayı kurucusu Umm Omer, Esed rejimine bağlı askerleri Halep'in Salahaddin mahallesinde durdurduklarını ve geri püskürteceklerini söyledi. 

halepli-kadinlar-ayse-ana-tugayi01.jpg

halepli-kadinlar-ayse-ana-tugayi02.jpg

halepli-kadinlar-ayse-ana-tugayi03.jpg

halepli-kadinlar-ayse-ana-tugayi04.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum