1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'in Çocuklarına Bombalar Yağıyor
Halep'in Çocuklarına Bombalar Yağıyor

Halep'in Çocuklarına Bombalar Yağıyor

Kuşatma altındaki bölgede sivilleri katleden savaş uçakları, 6 yaşındaki ikizleri birbirinden ayırdı. Yaralı kurtulan ikizlerden Sabah Şeyh Kasım, bombardımanda annesini de kaybetti.

28 Eylül 2016 Çarşamba 11:53A+A-

Beşşar Esed rejimi ve Rusya, Suriye’nin kuzeyinde yer alan Halep ilinde, yaklaşık 1 aydır kuşatma altında tuttukları kent merkezinin doğusunu yoğun hava saldırılarıyla vuruyor.

Rejimin 19 Temmuz’da ateşkesi bitirdiğini resmen açıklamasıyla şiddetlenen saldırılarda 500’e yakın sivil hayatını kaybederken, bin 600’den fazlası yaralandı.

AA’da yer alan habere göre, savaş uçaklarının dün akşam Şear semtine yağdırdığı bombalarla 5 katlı bir bina tamamen yıkıldı.

Enkaz altında kalan 4 aileye ulaşmaya çalışan sivil savunma ekipleri, uzun uğraşlardan sonra 4 kişilik Kasım ailesini tespit etti.

Ancak ekipler anne Haya Ahtarini’nin (25) cansız bedenine ulaştı.

Baba Hazım Şeyh Kasım ile 1 yaşındaki kızı Ayşe Şeyh Kasım’ı sağ kurtaran sivil savunma ekipleri, Sabah Şeyh Kasım ile Rağed Şeyh Kasım adlı çocukları enkazdan ağır yaralı olarak çıkardı.

Yaralalıların ve annenin cansız bedeninin sahra hastanesine getirilmesinin ardından 6 yaşındaki Sabah ve Rağed’in ikiz olduğu fark edildi.

Ancak sağlık ekiplerinin kısıtlı imkânlarla yaptıkları müdahalede kurtarılamayan Rağed hayatını kaybetti.

“Sığınak Avcısı” Bombalar

Kent merkezinin doğusunu vuran Rusya’ya ait savaş uçakları, en fazla tahribatı “nüfuz edici” bombalarla yapıyor. Bu tür bombalar, “sığınak avcısı” olarak da biliniyor.

Haleplilerin etkisini depreme benzettikleri “sığınak avcıları”, zemine isabet etmesi hâlinde 5 ila 7 metre derinliğinde çukurlar açıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum