1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Halep’e Yol Açın” Konvoyu Yola Çıktı!
“Halep’e Yol Açın” Konvoyu Yola Çıktı!

“Halep’e Yol Açın” Konvoyu Yola Çıktı!

İHH öncülüğünde “Halep’e Yol Açın” konvoyu Kazlıçeşme’den yola çıktı. Türkiye’nin dört bir yanından katılımlarla meydana getirilen konvoy Cilvegözü Sınır Kapısı’nda Halepli mazlumlara yardım ulaştıracak.

14 Aralık 2016 Çarşamba 16:29A+A-

Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye’ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın sessiz kaldığı Halep’teki duruma dikkat çekmek amacıyla bir kara konvoyu hazırladı.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, tüm dünyanın göz yumduğu katliamlar karşısında mazlumlar için gönül birliği ile oluşturulan “Halep’e Yol Açın” konvoyu Kazlıçeşme’den yola çıktı.

Türkiye’nin 81 ilinden ve yurt dışından da katılımların beklendiği konvoyun güzergâhı üzerindeki illerde Halep’teki saldırılar protesto edilecek.

Konvoyda, içerisinde temel gıda malzemelerinin yer alacağı yardım TIR’larının olacağı gibi katılımcılar da yanlarında insânî yardım malzemeleri getirebilecek.

Konvoyun son durağı olan Cilvegözü Sınır Kapısı’nda da bir basın açıklaması yapılacak. Açıklamada katliamların durdurulması ve insânî yardım koridoru açılarak götürülen yardımların ulaştırılması talep edilecek.

halep_konvoy_ihh_1.jpg

halep_konvoy_ihh_2.jpg

halep_konvoy_ihh_3.jpg

halep_konvoy_ihh_4.jpg

b7783c6a-9c9e-4386-8c32-2eed243c2f53.jpgea414b93-b695-4aca-b3b7-d7bc2ae7725b.jpg

“Halkın Sokaklarda Olması Lâzım”

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, konvoyu uğurlamadan önce yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Ey İslâm ülkeleri! Türkiye ara bulucu olmaya çalışıyor. Siz neden sessiz kalıyorsunuz? Türkiye’nin masada güçlü olması için halkın sokaklarda olması lâzım. Halkımız bunu istiyor, desinler. Ellerini güçlendirelim. İslâm İşbirliği Teşkilatı neden Rusya’yı gözlemci olarak kabûl edip siz bölgeye gitmiyorsunuz? Düşen ateş yüreğimizi yaktı.”

Katil İran’a Çağrı

Esed güçlerinin en büyük destekçisi İran’a da seslenen Yıldırım, “Bosna’daki gençler Sırpları hiç unutmadılar, Suriye halkı da sizi unutmayacak. Allah’tan korkun ve katliamdan vazgeçin.” dedi.

“Yol Açmaya Çalışacağız”

Gazze’ye yapılan yardım ve desteklerin Halep’e de yapılacağını söyleyen Yıldırım, “Yol açmaya çalışacağız, ablukayı kaldırmaya çalışacağız inşallah. Tüm dertlenen siyâsî parti ve STK’larımızla birlikte hareket edip müslüman kardeşlerimizi Halep’ten sağ salim çıkaracağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Seferiniz Mübarek Olsun”

Son olarak konvoya eşlik edeceklere seslenen Yıldırım, “Allah Halep’i, Şam’ı, Kudüs’ü kurtarsın. Allah sizin gibi insanların sayılarını arttırsın. Seferiniz mübarek olsun. Allah’a emanet olun.” dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum