1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Halep'e 33 TIR İnsanî Yardım Gidecek”
“Halep'e 33 TIR İnsanî Yardım Gidecek”

“Halep'e 33 TIR İnsanî Yardım Gidecek”

Halep’e yardım TIR'ları gönderileceğini açıklayan Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Halep'teki çocuklarımız yıllardan sonra ilk kez bu bayramlarını Kızılay'ın göndermiş olduğu ayakkabılar, kıyafetler ve oyuncaklarla geçirecekler.” diye konuştu.

11 Eylül 2016 Pazar 01:27A+A-

AA’da yer alan habere göre, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, burada çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Partisinin Afşin İlçe Teşkilatı’nı da ziyaret eden Kaynak, burada yaptığı konuşmada Kurban Bayramı öncesinde Suriye’nin Halep kentine Türk Kızılayı tarafından yardım TIR’larının gönderileceğini söyledi.

Kaynak, “Kızılayımız, pazar günü Halep’e, ilan edilen 1 haftalık ateşkeste 33 TIR insanî yardım götürecek. Halep'teki çocuklarımız yıllardan sonra ilk kez bu bayramlarını Kızılay'ın göndermiş olduğu ayakkabılar, kıyafetler ve oyuncaklarla geçirecekler. Halep'te açlık çeken ve perişan olan halkımıza sizlerin gıda paketleri ulaşacak. Bunun yanı sıra bir adet yardım gemimiz oradaki çocuklarımıza eğitim materyali, ilaç ulaştırdı.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT