1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep Taarruzu: 70'ten Fazla Rejim Askeri Öldürüldü
Halep Taarruzu: 70'ten Fazla Rejim Askeri Öldürüldü

Halep Taarruzu: 70'ten Fazla Rejim Askeri Öldürüldü

Suriye’de 8 direnişçi grubun birleşmesiyle oluşan “Fetih Ordusu”, Halep’in güneyinde başlattığı şok taarruzla stratejik öneme sahip Hantuman ve Halidiye beldelerini ele geçirdi.

07 Mayıs 2016 Cumartesi 10:46A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Beşşar Esed rejimi, Rusya ve İran 300 binden fazla sivilin yaşadığı Halep kent merkezine yönelik büyük çaplı saldırı hazırlığını sürdürürken, Suriyeli 8 direnişçi grubun birleşimiyle oluşan “Fetih Ordusu” şok baskınlara imza atarak rejim güçlerini şaşkına çevirdi.

Halep'in güneyinde düzenlediği taarruzlar sonucu stratejik öneme sahip Hantuman ve Halidiye beldelerini ele geçiren “Fetih Ordusu”, 70'ten fazla rejim askerini öldürdü. Operasyonlarda yüklü miktarda cephane, silah ve zırhlı araçlar da ele geçirildi.

esed_rejimi_asker.jpg

Esed Rejimi Çekildi, Rusya Bomba Yağdırıyor!

Direnişçilerin öldürdüğü ve esir aldığı militanların çoğu Şii milislerden oluşuyor.

“Fetih Ordusu”nun ele geçirdiği rejime ait bir köyde, gözaltına alınan 2 kişinin üzerinden toplamda 1 milyon dolar para çıktı. Söz konusu kişilerin, paraların Esed rejimi adına savaşan gruplara dağıtılmak üzere Şam'dan gönderildiğini söyledikleri öğrenildi. Direnişçiler 1 milyon dolara el koydu.

“Fetih Ordusu”nun taarruzu sonucu Esed rejiminin Hantuman ve Halidiye'yi kaybetmesi sonrası Rusya, bu bölgelere havadan yoğun bombardımana başladı. Rejim güçlerinin geri çekildiği bölgeye bombalar düşmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum