1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep Merkez Cezaevinde Yoğun Çatışmalar (VİDEO)
Halep Merkez Cezaevinde Yoğun Çatışmalar (VİDEO)

Halep Merkez Cezaevinde Yoğun Çatışmalar (VİDEO)

Suriyeli direniş gruplarının uzun süredir kuşatma altında tuttuğu ve zaman zaman operasyon düzenlediği Halep Merkez Cezaevinde şiddetli çatışmalar yaşandı.

07 Kasım 2013 Perşembe 01:08A+A-

HAKSÖZ-HABER

İslami direniş grupları 7 bin kişinin esir olarak tutulduğu Halep Merkez Cezaevine yine operasyon başlattılar.

Akşam saatlerinde şiddetli çatışmaların yaşandığı cezaevinde Esed rejimine ait uçakların havadan Baas askerlerine destek verdiği ve helikopterlerin muhaliflerin cephesini sürekli bombaladığı bilgisi geliyor.

Daha önce de kuşatılan cezaevinde her defasında tutukluları öldürmekle tehdit eden ve bazı esirleri infaz eden Baas askerlerinin tutumu nedeniyle muhalifler operasyonlarını kesmek zorunda kaldılar. Ancak bölge muhaliflerin kontrolünde olduğu için cezaevinde bulunan Baas askerlerine gıda ve cephane yardımı uçaklar aracılığıyla yapılabiliyordu.

Muhaliflerin, esirleri tümüyle kurtarma operasyonu başlatmaları üzerine as askerleri bazı tutsakları infaz ettiler. Ancak muhalifler sürekli işkence ve infazların yaşandığı cezaevinde tutsakları özgürleştirmek için uzun süredir bölgeyi muhasara altında tutuyorlar.

Gelen bilgilere göre operasyona Nusra Cephesi ve Ahraruş Şam başta olmak üzere Liva et-Tevhid, IŞİD, Ceyşul İslam, Faruk Tugayı ve Bedir Tugayı gibi gruplar katılıyor.

Geçtiğimiz günlerde de yapılan ve istişhadi eylemlerle başlayan büyük bir operasyonda 5 bine yakın tutsak kurtarılmıştı. Şu an 7 bin tutsağın bulunduğu tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT