1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep Günlerdir Vahşice Bombalanıyor (VİDEO)
Halep Günlerdir Vahşice Bombalanıyor (VİDEO)

Halep Günlerdir Vahşice Bombalanıyor (VİDEO)

Bir zamanlar çarşıları ve lokantalarıyla hareketliliğin merkezi sayılan Selahaddin semti harabeye dönmüş durumda.

06 Ağustos 2012 Pazartesi 13:57A+A-

Esed yanlısı el-Vatan gazetesi Suriye ordusunun Halep’te “nihai bir savaş”a hazırlandığını iddia ederken, muhalifler bir haftadan beridir zaten şehrin vahşice bombalandığını söylüyorlar.

Hükümet yanlısı güçlerin Halep’in muhaliflerin kontrolündeki muhtelif bölgelerine hem karadan hem havadan yoğun saldırılar düzenlediklerini ifade eden muhalifleri doğrulayan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem grubu yetkilisi de Halep’te yaşananların Vietnam’ın Hananou şehrinde yapılanlardan farksız olduğunu dile getiriyor. Bir zamanlar çarşılarıyla lokantalarıyla hareketliliğin merkezi sayılan Şelahaddin semti harabeye dönmüş durumda.

Öte yandan hükümet çevreleri Şam’ın bütünüyle devletin kontrolüne geçtiğini, Pazar günü Abbasiyin Meydanının da teröristlerden temizlendiğini iddia etmekteler. Muhaliflerin sözcülerinden Halid eş-Şami ise bunun yalan olduğunu taktik amaçlı olarak geri çekildiklerini ve vur-kaç eylemleriyle hükümet güçlerini yıpratma savaşı yürüttüklerini söylüyor.

Özgür Suriye Ordusunun Şam’da belli bölgeleri elde tutmak gibi bir hedefinin olmadığını belirten muhalifler, gerilla saldırılarıyla hükümet güçlerini sarsmaya devam edeceklerini söylüyor ve isyancıların her yerde olduklarını ekliyorlar.

HABERE YORUM KAT