1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep Direnirken, Şam’dan Katliam Haberi Geldi
Halep Direnirken, Şam’dan Katliam Haberi Geldi

Halep Direnirken, Şam’dan Katliam Haberi Geldi

Suriye'nin başkenti Şam'ın Mudamiyeti bölgesinde aralarında kadınların da bulunduğu 52 kişi, yakılarak, boğazları kesilerek ve idam edilerek öldürüldü.

30 Temmuz 2012 Pazartesi 04:45A+A-

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), başkentin Mudamiyeti Şam bölgesinde, Esed güçlerinin 52 kişiyi, boğazlarını keserek, yakarak ve idam ederek öldürdüğünü kaydetti. Öldürülenlerin aralarında kadınların da olduğunu belirten konsey, Mudamiyeti Şam'da durumun kötü olduğunu ve birkaç günden bu yana operasyonların bu bölgede devam ettiğini aktardı.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, sabahtan bu yana Şam'ın Mudamiyet Eş Şam, Yelda, Doğu Guta, Sabaniye ve Haresta bölgesine helikopter ve tank destekli olarak düzenlenen saldrılarda, rastgele açılan ateşte 30 kişinin yaşamını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını kaydetti.

Söz konusu bölgelerde elektrik ve iletişimin operasyonlar nedeniyle kesildiğini, halkın da bölgelerden kaçmaya başladığını aktaran örgüt, Dera kentinde 34, Halep'te 15, Humus'ta 9, İdlib'te 7, Deyru'z Zor'da 6 ve Lazkiye'de 4 olmak üzere ülke genelinde gerçekleşen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 135'e çıktığını duyurdu.

Deyru'z Zor, İdlib, Dera, Halep ve Humus'ta Baas ordusu ile direnişçiler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığına dikkati çeken örgüt, birçok kentte birliklerinden ayrılarak Özgür Suriye Ordusu saflarına katılan çok sayıda askerin olduğunu kaydetti.

Bu arada, Halep'in birçok semtinde rejime bağlı ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını belirten yerel muhaliflerden Ebu Rıda el-Halebi, yönetime bağlı birliklerin muhaliflerin yoğun olduğu yerleri tank ateşine tutuğunu ve helikopterlerle bombaladığını söyledi.

Halkın bombardıman altında olan yerlerden güvenli bölgelere kaçarken evlerinin kapılarını kapatma fırsatı dahi bulamadığını bildiren el-Halebi, Özgür Suriye Ordusunun kentte 7 bölgeyi elinde tutuğunu ifade etti.  

Halep’e girmeye çalışan Esed güçleri püskürtüldü

Baas ordusunun, Halep’i geri alabilmek için önceki gün havadan ve karadan başlattığı saldırılar sürerken, muhalifler despot Esed rejiminin askerlerini Halep’e sokmadı. Muhalifler tarafından yapılan açıklamada, Suriye ordusuna ait tankların Salahaddin bölgesine girmeye çalıştığı ancak püskürtüldüğünü söyledi. Bu bölgedeki çatışmalarda en az 10 askerin öldürüldüğü belirtildi.

***

HALEP

HUMUS

HABERE YORUM KAT