1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Halep bombacısı Ukrayna işgalinde de sahnede
Halep bombacısı Ukrayna işgalinde de sahnede

Halep bombacısı Ukrayna işgalinde de sahnede

Halep ve İdlib bombardımanlarının sorumlusu olarak bilinen Sergey Surovikin'in Ukrayna'daki Rus yenilgisini tersine çevirmesi umuluyor.

14 Ekim 2022 Cuma 07:46A+A-

HAKSÖZ HABER 

Suriye'deki Esed rejimine verdiği destek ile katillerin ardında durmayı marifet bilen Rusya, Ukrayna işgalinde istediğine ulaşamazken yenilgiyi zafere çevirme uğraşında.

İşgal ilerleyişi Ukrayna kuvvetleri tarafından durdurulan Rusya, Moskova gemisinin batmasının ardından ikinci büyük darbeyi Kırım'la bağlantıyı sağlayan Kerç Köprüsü'nün yıkılmasıyla aldı.

Kiev'deki sivil yaşam alanlarını bombalayarak intikam almaya başlayan Rusya'nın şimdide katil komutanlarına bel bağladığı görüldü.

2017'de Rusya tarafından Suriye'deki Hava Birliklerini yönetmesi için Şam'a gönderilen Surovikin, Halep ve İdlib bombalamaları ile bu iki şehri rejime kazandırmıştı.

2020 yılında İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından Suriye'yle ilgili yayınlanan bir raporda 2019-2020 yıllarında İdlib'e gerçekleştirilen saldırılarda sivillerin hedef alınmasındaki sorumlulardan biri olarak gösterildi.

Soğukkanlı, 'cesetten bir dağa basarak yukarı çıkan' bir isim olarak bilinen ve Afganistan, Çeçenistan ile Suriye'de katliamlara imza atan Sergey Surovikin'i göreve getiren Rusya'nın yeni katliamlara imza atmaya çalıştığı tahminleri yapılıyor. 

Daha önce silah kaçakçılığı ve protestocuları öldürmekten toplamda Rusya'da 5 yıl hapis yatan Surovikin'in, Ukrayna’da bulunan birliklerin komutasını devralmasının savaşa etkisi ne gibi olacak bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum