1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep-Anadan’da Yine Varil Katliamı (VİDEO)
Halep-Anadan’da Yine Varil Katliamı (VİDEO)

Halep-Anadan’da Yine Varil Katliamı (VİDEO)

Halep kırsalındaki Anadan beldesinde düzenlenen varil bombalı saldırıda en az 10 kişi feci bir şekilde can verdi. Birçoğu ağır 40 yaralı var.

26 Mart 2014 Çarşamba 17:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Baas rejimi ordusuna bağlı bir helikopterin Halep kırsalında muhaliflerin denetiminde olan Anadan beldesine 6 "varil bombasıyla" saldırması sonucu ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğü bildirildi.

AA’nın geçtiği habere göre Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) Halep Medya Sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, orduya bağlı helikopterin beldeye 6 "varil bombasıyla" saldırması sonucunda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişinin öldüğünü ve 40 kişinin de yaralandığını söyledi.

Halep Sivil Savunma ekiplerinin, varil bombası atılmasıyla yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralı aradığını ifade eden Ali, "Yaralılar beldedeki sahra hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Orduya ait savaş uçakları ile helikopterler sabahtan bu yana Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgeleri bombalıyor" dedi.

Beldedeki sahra hastanesine getirilen yaralıların çoğunun da çocuk olduğunu aktaran Ali, "Rejim hiçbir yerde silahlı grupları hedef alan saldırılar gerçekleştirmiyor. Ülke genelinde hep sivillerin kaldığı bölgeleri bombalıyor" diye konuştu.

Görüntüler Anadan’da birçok evin yerle bir edildiğini ve hayatını kaybedenlerin feci şekilde can verdiğini gözler önüne seriyor:

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT