1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. HAKPAR: Silahlı Mücadele Geride Kaldı
HAKPAR: Silahlı Mücadele Geride Kaldı

HAKPAR: Silahlı Mücadele Geride Kaldı

HAKPAR Genel Başkanı Bayram Bozyel, “Kürt sorununun çözümünde artık silahla mücadele dönemi geride kaldı." dedi.

22 Mayıs 2012 Salı 00:46A+A-

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Genel Başkanı Bayram Bozyel, “Kürt sorununun çözümünde artık silahla mücadele dönemi geride kaldı. Silahla mücadele halka yarar sağlamıyor, ne yazık ki zarar veriyor” dedi.

Partisinin halk eğitim merkezinde düzenlenen kongresinde konuşan Bozyel, yeni anayasa çalışmalarında ciddi engellerin olduğunu bildiklerini belirterek, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yeni anayasa sürecini önemsediklerini söyledi.

Sürecin olumlu sonuçlanması için Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi bakımından önemli bir fırsata dönüşmesi için ellerinden geleni yapmak istediklerini ifade eden Bozyel, şöyle konuştu:

“Yeni anayasa Türkiye için önemli bir fırsattır. İlk defa sivillerin eliyle karşılıklı diyalog yöntemleriyle bir anayasa yapma fırsatı doğmuştur. Bu anayasanın yeni olabilmesi için ve derdimize derman olabilmesi için, en başta Kürt sorununa da önemli açılımlar sağlanması gerekiyor. Kürt sorununa çözüm üretmeyen ve sorun için zemin hazırlamayan bir anayasa, yeni anayasa değildir.”

Kürt sorununun çözümü konusuna da değinen Bozyel, şöyle devam etti: “Kürt sorununun çözümünde artık silahla mücadele dönemi geride kaldı. Silahla mücadele halka yarar sağlamıyor, ne yazık ki zarar veriyor.”

 

HABERE YORUM KAT