1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hakkari'de 'Geçici Özel Gvenlik Bölgesi' Uygulaması
Hakkari'de 'Geçici Özel Gvenlik Bölgesi' Uygulaması

Hakkari'de 'Geçici Özel Gvenlik Bölgesi' Uygulaması

Hakkari'de valilik, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde bazı alanları, 5-19 Kasım tarihlerinde "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan etti.

04 Kasım 2015 Çarşamba 19:04A+A-

Hakkari valiliğinden yapılan açıklamada, il sınırlarında faaliyet gösteren PKK örgütü ve diğer örgütlerin son zamanlarda yaptığı, şiddet ve yıldırma eylemlerinin kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başladığı belirtildi.

Bu eylemler neticesinde vatandaşların ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı ve günlük hayatı olumsuz etkilenen vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığı aktarıldı.

Öncelikle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletin ve milletin her türlü tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı belirtilen açıklamada, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde bazı alanların, 5-19 Kasım tarihlerinde "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT