1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hakkari Havalimanının Adı Selahaddin Eyyubi
Hakkari Havalimanının Adı Selahaddin Eyyubi

Hakkari Havalimanının Adı Selahaddin Eyyubi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari Yüksekova'da açılan yeni havalimanının adının neden "Selahaddin Eyyübi" olduğunu açıkladı.

26 Mayıs 2015 Salı 15:46A+A-

Davutoğlu'nu açıklamalarından satır başları:

Ezeli ve ebedi kardeşliği kılmaya var mısınız? Bu havalimanı ile Çanakkale'yi kardeş kılmaya var mısınız? Birileri kilimlerin rengini ayırmak istese o güzelim Hakkari kiliminden eser kalır mı? Biz Türkiye'nin her yerini halı gibi dokumak istiyoruz.

Geçtiğimiz hafta Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışındaydık. Denizin üzerine havalimanı yapacak güçte devletimiz var. Ordu-Giresun'da havalimanı olursa Hakkari'de de olur. Ülkemizin hiçbir köşesi birbirine ırak olmayacak. Ben projeyi başlatan sayın Cumhurbaşkanımıza, ulaştırma bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Hayal gibi görünenleri gerçek kıldık. Hediyemiz Yüksekova'ya ve ülkemize hayırlı olsun. Burası sadece Hakkari'nin değil tüm çevre ülkelerin de ulaşımına katkıda bulunmak için. Şiddeti, terörü, baskıyı, silahı, gencecik çocuklarımızı dağa kaldırma planlarını devreden çıkarmak için havalimanı. Buraya sadece miting yapmaya, açılış yapmaya gelmedik. Kardeşlerimizle bir araya gelmek için geldik. Bu meralar hayvancılığa hasretti. Hayvancılığa olağanüstü destek verdik. Hayvancılığı iki katına çıkardık. Bunlara vesile olan milli kardeşlik ve çözüm süreci projeleri oldu.

Hakkari'de tarihi günden kareler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bugün açılışı gerçekleştirilecek, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan Yüksekova Havalimanı için bütün hazırlıklar tamamlandı. Havalimanına inen ilk uçak, törene katılacak bakan, protokol üyesi ve basın mensuplarını ilçeye getirdi.

İnşallah Hakkari ve Van arasındaki yolu da yapacağız. O çileli yola son vereceğiz. Hakkari çıkmaz sokak olmayacak. Hakkari yükselen bir şehir olacak. Buraya gelen turistler de olacak. Bu vizyonla harekete geçiyoruz. Bütün bu dağları kayak tesisleriyle, gençlik tesisleriyle, ilim diyarı, bilgi diyarı, spor diyarı yapacağız. Anaların gözyaşları dinecek. "Oğlum nerede?" demeyecek. İşte bizim vizyonumuz bu. Türkiye kararlı bir çözüm sürecindeyken birileri tuzak kurmak istiyor.

İsmi Selahaddin Eyyubi

Bir tarafta AK Parti'nin çözüm ve kardeşlik vizyonu var bir tarafta da paralelcilerin Türkiye'yi kaosa götürme çabaları var. Sizler barış ve çözüm yoluna "Evet" diyecek misiniz? Sizler Hakkari'yi Irak'a İran'a bağlayıp tüm bu diyarı Ortadoğu'daki kan politikasına karşı barışı egemen kılacak mısınız? Erbil'den insanlar buraya gelecekler. Bu bölgeyi kardeşlik diyarı yapmaya var mısınız? 400 milyonluk ihracat yapıyor Hakkari. Burayı daha da geliştirmeye var mısınız? Bu havalimanına öyle bir ad verelim ki, Kürtler de Araplar da "İşte bizim liderimiz" desin. Kürt kardeşlerim, yiğit bacılarımız birlik mesajı için, "Kudüs Türklerindir, Kürtlerindir, Araplarındır" demek için bu havalimanına "Selahaddin Eyyübi" adını vermek istiyoruz. Hakkarili, Yüksekovalı, Şemdinlili, Anadolulu yiğitler, bütün Türkiye sana söz veriyor Selahaddin Eyyübi! Sen nasıl Ortadoğu'yu kardeş kıldıysan biz de kardeş kılacağız. "Kudüs, İsrail'in değil Müslümanlarındır" diyoruz.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT