1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu

Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Doha ziyareti kapsamında, soykırımcı İsrail saldırısında oğlu şehid olan Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziye ziyaretinde bulundu.

11 Mayıs 2026 Pazartesi 23:25A+A-

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından elde edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, Doha ziyareti kapsamında, soykırımcı İsrail saldırısında oğlunu kaybeden Hayye'ye taziye ziyareti gerçekleştirdi.

HAMAS liderlerinden Halil el-Hayye'nin oğlu Azzam el-Hayye işgalci rejimin saldırılarında şehit edildi. Azzam el-Hayye adına düzenlenen taziye programında konuşan HAMAS yöneticileri, Gazze direnişine ilişkin güçlü mesajlar verdi.

Halil el-Hayye, siyonist rejimin suikastlar ve aileleri hedef alan saldırılar yoluyla direnişi teslim alma çabasının sonuç vermeyeceğini söyledi. Oğlunun şehadetini "büyük bir şeref" olarak niteleyen el-Hayye, daha önce üç oğlunu daha şehit verdiğini hatırlattı.

 

Kaynak: AA, Doğruhaber, Haksözhaber

HABERE YORUM KAT