1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Hak İhlallerini Durdurması İçin İsrail’e Baskı Yapın!”
“Hak İhlallerini Durdurması İçin İsrail’e Baskı Yapın!”

“Hak İhlallerini Durdurması İçin İsrail’e Baskı Yapın!”

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi'nden Avrupa ülkelerine çağrı: "İsrail’in insan hakları ihlallerini durdurması için baskı yapılsın!"

15 Aralık 2014 Pazartesi 10:15A+A-

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, İsviçre dış işlerinin Cenevre Anlaşması'na imza atan ülkelere yaptığı çağrıyla düzenlenecek, işgal altındaki Filistin topraklarındaki insan hakları ihlallerinin gözden geçirileceği ve Dördüncü Cenevre Sözleşmesi'nin uygulanması konusunun tartışılacağı toplantının önemine dikkat çekti.

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, dün, 17 Aralık'ta düzenlenmesi planlanan toplantı hakkında görüşlerini dile getirdiği bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada toplantının pratiğe dönük sonuçlar doğurmasının büyük önem arz ettiğine dikkat çekilerek İsrail'in bu topraklarda bir işgal yönetimi olarak taşıdığı ve insan haklarıyla ilgili olarak uluslararası hukukun yüklediği sorumlulukları yerine getirmesi için gerekli baskının da yapılması istendi.

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi'nin basın açıklamasında işgal rejiminin toplantıya katılmama kararı almasının bir sürpriz olmadığı dile getirilerek; "Çünkü Cenevre Sözleşmesi'ni ihlal eden aşırılıklarını en çok bilen kendisidir" denildi. Açıklamada işgal rejiminin aynı zamanda dörtte üçü sivillerden oluşan, onların da 489'u kadın 530'u çocuk olan 2100 insanı katlettiği elli günlük savaştan henüz yeni çıktığına işaret edildi.

Bu arada işgal rejiminin esirlere yönelik insanlık dışı uygulamalarına ve hak ihlallerine karşı esirlerin açlık grevleri de genişleyerek devam ediyor. Son olarak bugün, Nakab çöl hapishanesindeki 47 esirin daha esirlere uygulanan hücre hapislerine son verilmesi talebiyle açlık grevine katıldığı bildirildi. Açlık grevine katılan esirler bugün akşam saatlerinde basına yansıyan açıklamalarında hücre hapsine mahkûm edilen esirlere destek amacıyla bu greve katıldıklarını ve hücre hapisleri son buluncaya, hücreye kapatılanların istekleri yerine getirilinceye kadar destek vereceklerini bildirdiler.

 

HABERE YORUM KAT