1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Hadi: Görüşmeler Riyad’da Devam Etsin
Hadi: Görüşmeler Riyad’da Devam Etsin

Hadi: Görüşmeler Riyad’da Devam Etsin

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Körfez İşbirliği Konseyi'ne, taraflar arasında yürütülen diyaloğun Riyad'da devam etmesi çağrısında bulundu. Suudi Arabistan ve KİK, Hadi'nin çağrısına olumlu cevap verdi.

09 Mart 2015 Pazartesi 12:01A+A-

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi,  Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'e yazdığı mektupta, şunları ifade etti:

"Husi darbesinden dolayı, ülkemizin yaşadığı kritik koşulları takip etmektesiniz. Husiler Sana'yı terk etmemizi mecbur bıraktılar. Bizler de bu zor zamanda devleti idare etmemiz için daha iyi koşullara sahip olan Aden'e geldik. KİK'ten ülkemizde üstlendikleri yapıcı rolü, Yemen'in güvenliğini ve istikrarını korumak isteyen tüm siyasi grupların katılacağı bir toplantıyı Riyad'da yapmaları hususunda çağrıda bulunuyorum."

Suudi Arabistan'dan olumlu cevap

Suudi Arabistan Kraliyet Sarayı'ndan Hadi'nin mektubuna ilişkin yapılan açıklamada, ''Suudi Arabistan'ın kardeş Yemen halkının yanında sabit duruşundan, KİK ülkelerinin ve Yemen'in güvenliğinin bölünmez bütünlüğünden yola çıkarak, Kral Selman bin Abdulaziz, Hadi'nin bu yöndeki talebini KİK ülkeleri liderlerine olumlu yönde iletmiştir" değerlendirmesinde bulunuldu.

KİK'in de Cumhurbaşkanı Hadi'nin talebini memnuniyetle karşıladığı ve kabul ettiği kaydedildi.

Toplantının tarihine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

Al Jazeera ve AA

HABERE YORUM KAT