1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Hacı Adayları Vakfe İçin Yarın Arafat'a Çıkıyor
Hacı Adayları Vakfe İçin Yarın Arafata Çıkıyor

Hacı Adayları Vakfe İçin Yarın Arafat'a Çıkıyor

Hacı adayları ihrama girip Mina'ya hareket edecek. Arefe günü Arafat vakfesi için çadırların kurulduğu bölgede kalacak.

04 Kasım 2011 Cuma 14:20A+A-

Kâbe’de bir pervane gibi dönüp tavaf eden inananlar, Arafat'ta inancın zirvesine çıkacak.

Hac ibadetinin iki ana direğinden birisi olan Arafat'ta vakfe yarın gerçekleşecek. Resmi verilere göre 4 milyonu aşkın hacı adayı Arafat'ta buluşuyor...

Hacı adayları ihrama girip Mina'ya hareket edecek. Arefe günü Arafat vakfesi için çadırların kurulduğu bölgede kalacak. Adeta bir mahşer provası olan Arafat'ta eller açılacak, gönüller Allaha yönelecek.

Allah'tan af ve mağfiret dileyecek olan hacı adayları İslam âleminin birlik ve beraberliği için dua edecek. Müslümanlar Rablerinin kendilerine bahşettiği nimetlere şükür edecek, günahlarını bağışlaması için Allah'a tövbe edecek.

İnsanlık tarihinin en büyük buluşması Müslümanların da en muhteşem birlikteliği. Bu, Allah'ın Müslümanlara bahşettiği en büyük hediye.

Arafat; Peygamberimizin "Ey İnsanlar!" diye Veda hutbesini okuduğu yer. Veda hutbesinde Peygamberimiz, hiçbir ırkın, rengin, şeklin birbirine üstün olamayacağını, üstünlüğün ancak Allah katında takva ile olacağını ifade etmişti. Çağımızın en önemli hastalığı ırkçılığı reddetmiş ve aynı ırktan olanların değil inananların kardeş olduğunu vurgulamıştı.

Arafat bölgesinde ibadetlerini yerine getirecek olan hacı adayları Mina'da şeytan taşlayacak, kurban kesip tıraş olacak...

Hacı adayları ziyaret tavafından sonra ihramdan çıkarak hacı olacak.

 

HABERE YORUM KAT