1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Hacı Adayları Arafat'ta
Hacı Adayları Arafat'ta

Hacı Adayları Arafat'ta

İslam'ın şartından Hac farizası için kutsal topraklarda bulunan yaklaşık 3 milyon Müslüman, vakfe öncesinde Arafat’a ulaştı.

03 Ekim 2014 Cuma 11:31A+A-

Hacı olabilmek için gün sayan milyonlarca Müslüman, vakfe için Arafat'ta bulunuyor. 

Mekke’ye yaklaşık 25 kilometre mesafedeki Arafat bölgesine dün akşamdan itibaren ulaşan ve geceyi Kur'an-ı Kerim okuyup, dua ederek geçiren hacı adayları, sabah namazını da burada kıldı. Namazın ardından Türk hacıların bulunduğu kafilede Diyanet İşleri Başkanlığı'nın irşat programı başladı.

İrşat programını hacı adayları bulundukları çadırlara kurulan ses sistemi yardımıyla takip edebiliyor. 

RAHMET TEPESİ'NDE YOĞUNLUK 

Arafat bölgesindeki bazı hacı adayları ise Hazreti Adem ile Hazreti Havva'nın yer yüzünde buluştuğu ve ilk tövbenin kabul edildiği Cebel-i Rahme'ye (Rahmet Tepesi) çıkarak, dua ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla tepeye çıkanların ve geceyi burada geçirenlerin aynı zamanda dua etmesi dolayısıyla Cebel-i Rahme çevresinde yoğunluk yaşanıyor.

Kutsal topraklara Diyarbakır'dan gelen Zeki Kartal, yaptığı açıklamada, Cebil-i Rahme'de bulunmanın heyecanını yaşadığını vurgulayarak, "Burada bulunmak tarifi imkansız bir duygu ancak yaşayan bilir" dedi.

Zonguldak'tan gelen sağlık görevlisi Aytaç Solmaz ise hem dini vecibelerini yerine getirdiğini hem de hacılara sağlık hizmeti vermeye çalıştığını ifade ederek, "Zonguldak'taki akrabalarımın bayramını kutladığını" söyledi.

CUMA VAKTİ "CEM-İ TAKDİM" 

Öte yandan cuma vaktinde öğle ve ikindi namazını birleştirip, "Cem-i takdim" yapacak on binlerce hacı adayı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in yaptıracağı Vakfe Duası'na iştirak edecek.

Bu yıl "Hacc-ı Ekber" olduğu için dünyanın çeşitli yerlerinden kutsal topraklara gelen Müslümanlar Vakfe Duası yapacak. Aynı saatlerde farklı coğrafyalarda cuma namazı kılacak Müslümanlar, Arafat'taki hacı adaylarıyla birlikte dua etme imkanı bulacak.

Akşam namazından önce Müzdelife'ye geçecek hacı adayları, şeytana atılacak taşları topladıktan sonra Müzdelife Vakfesi'ni ifa edip, Mina'ya geçerek şeytan taşlamaya başlayacak.

HAC ARAFATTIR

Hazreti Peygamber'in 'Hac Arafat'tır' diyerek önemini belirttiği Arafat Vakfesi için Suudi yetkililer, gerekli tüm hazırlıkları tamamladı. 

Güvenlik için Arafat'ın her tarafındaki kameraların sayısı artırıldı.

(AA)

hac-mina.jpg
Mina'ya çıkan hacı adayları...

HABERE YORUM KAT