1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Habervaktim'e Ali Bayramoğlu Tepkisi
Habervaktime Ali Bayramoğlu Tepkisi

Habervaktim'e Ali Bayramoğlu Tepkisi

Habervaktim sitesinin Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu hakkındaki ithamlarına aynı sitenin okurları cevap verdi.

25 Haziran 2012 Pazartesi 13:12A+A-

Yeni Şafak yazarını Ali Bayramoğlu'nu 'terör örgütü destekçisi ve gerçek kimliğini gizleyen sinsi bir Türk düşmanı' olarak ilan eden Habervaktim.com'a okuyucularından sert tepkiler geldi. Sitede yayınlanan uydurma haberi eleştiren okurlar, 'Küfür Cephesi' başlığıyla verilen iddiaları sert ifadelerle yorumladı.

Kendisine yönelik 'Gizli kripto...', 'Ermeni olduğunu yakın arkadaşlarından gizliyor' gibi iddialara cevap veren Ali Bayramoğlu ise tüm yazılanların yalan ve iftira olduğunu söyleyerek, haberin hedef gösterme amaçlı olduğunu belirtti.

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert de yalanla, iftirayla gazetecilik yapmaya uğraşan kafanın Müslümanlıkla alakası olduğuna inanmadığını kaydetti.

Yeni Şafak'tan bir yetkiliye dayandırılarak yazılan iftira haberde Bayramoğlu hakkında, "Ermeni kökenli olmasından bir rahatsızlık duymuyorum. Ama yazılarında Ermenicilik yapıyor ya, bu beni çok rahatsız ediyor" yorumlarına yer verilmişti.

ERMENİ OLSA NE OLACAK?

Akla ziyan iddiaları gazetecilik etiğini hiçe sayarak sıralayan maksatlı habere ilk tepki yine Habervaktim.com adlı internet sitesinin okurlarından geldi. 'Küfür Cephesine Cevap' başlığıyla verilen habere yorum yazan okurlar, iftiraların altında başka niyetlerin yattığını belirtti. Yorumlardan birinde "Ayrımcılıkla elde edinmek istenen ne? Ermeni olsa ne olacak? Bırakın şu ayrımcılığı da Ergenekon'un sağ kolu olarak şüphe duymayayım" ifadesine yer verilirken, bir başka yorumda ise "Cemaate / Akistlere desteğini çekenlerin ifşa olması kaçınılmaz" ifadeleri dikkat çekti.

İftiralar karşısında harekete geçen Ali Bayramoğlu ise sitede yayınlanan haberle ilgili yargı sürecine başvuracağını açıkladı. Avukatı aracılığıyla siteye gönderilen tekzip metninde, "Haberlerin tamamı uydurma, iftira ve hedef gösterme amaçlıdır. Yalan kurgunun internet siteniz vasıtasıyla sanki gerçekmiş gibi kamuoyuna duyurulması hukuka aykırıdır. Sözkonusu gerçekdışı bu haberle ilgili tüm yasal haklarımızı hızlı, eksiksiz ve etkin bir şekilde kullanacağımızı da dikkatlerinize sunarız" ifadeleri yer aldı.

NEFRET SUÇU İŞLİYORLAR

Hakkındaki uydurma haberle ilgili değerlendirmede bulunan Ali Bayramoğlu, "Hakkımda bir süredir belli çevrelerde bir kampanya başlatıldı. Adı geçen internet sitesi ve gazete de buna eklendi. İnsan ciddiye almayayım diyor ama öyle boyutlara ulaşıyor ki, ürkmeye başlıyorsunuz" dedi. Yapılan haberler ve yayılan söylentilerde birden fazla suç unsurunun bulunduğunu ifade eden Bayramoğlu, şöyle konuştu: "Bu suçlardan ilki 'hedef gösterme'. Kimliğiniz, düşünceniz, siyasi duruşunuz üzerinden yapılan hedef gösterme... Burada hem kişiliğiniz hem de kişiliğiniz üzerinden savunduğunuz siyasi düşünceleriniz ve duruşunuz hedef gösteriliyor. Bunu, Kürt meselesinin müzakere ile çözüleceği tezimize siyaset karşıtlığıyla yanıt verip, 'DPI' toplantıları üzerinden Kürtçülük, Ermenicilik, gizli ajanlık gibi ithamlarla, karalamayla yapıyorlar. Burada ikinci önemli nokta da, yapılanların ağır bir nefret suçu olması... Özellikle Türk düşmanlığı üzerine yapılan bir karalama kampanyası ile bunu yapıyorlar. Türk düşmanlığını vurgusunu da Kürtlük ve Ermenilik üzerinden yapıyorlar. Üstelik bu kimlikleri yani Kürtlüğü ve Ermeniliği küçümseyerek, bu kimliklere hakaret ederek yapıyorlar. Bu haberler ağır bir nefret suçudur."

Star Yazarı Mehmet Ocaktan’dan Sert Tepki

Habervaktim.com üzerinden Ali Bayramoğlu'nu hedef alan kampanyaya Star yazarı Mehmet Ocaktan'dan da sert tepki geldi. Ocaktan, "Böylesine haysiyetsizce ve süfli bir iftira olabilir mi?" diye sordu.

İşte Ocaktan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

İnsanların haysiyetleriyle oynamayı, bir meziyet olarak kabul ettikleri için, bir sabah kalkarlar ve hedef olarak seçtikleri bir kişiyi, yazarı, aydını ya da siyasetçiyi ağızlarından köpükler saçarak sitelerinde infaz ederler. Geçtiğimiz hafta Habervaktim adlı sitenin, Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu’nu hedef alan çirkin saldırısı bunun en önemli örneğidir.

İnternet sitesinin kullandığı çirkin ifadeleri buraya alıntılarken bir gazeteci olarak utanıyorum ama, galiba ibret için almakta yarar var.

“Yazar Ali Bayramoğlu’nun gerçek kimliğini gizlemeye çalışan bir “kripto” olduğu ileri sürülüyor.

Bayramoğlu’nun aslen Ermeni kökenli olduğu ancak çok yakın dostları dışında kimseyle gerçek kimliğini paylaşmadığı iddia ediliyor.”

Böylesine haysiyetsizce ve süfli bir iftira olabilir mi?

Bu haberi yazan hem kişilik haklarına saldırıyor, hem de açıktan hedef göstererek nefret suçu işliyor. Tıpkı, Hrant Dink cinayetini gerçekleştiren zihniyet ve takipçileri gibi...

Deniyor ki, bu durumu sadece yakın dostlarıyla paylaşmış. Ben de Ali Bayramoğlu’nun yakın bir dostu olduğuma göre, demek ki bana da söylemiş. Bu haysiyet cellatlığını yapan gazeteci, muhtemelen bir dahaki sefere benim ve başkalarının da Ermeni olduğunu söyleyerek birilerine hedef gösterecek.

Ayrıca, bu nasıl faşist bir zihniyettir ki, Kürt ve Ermeni olmayı bir hakaret aracı olarak kullanabiliyor.

Allah’ın eşrefi mahlukat olarak yarattığı bir insanın, bir başkasını hedef göstererek, vurulmasını, yok edilmesini istemesi nasıl bir esfeli safilin durumudur doğrusu anlamak mümkün değil.

HABERE YORUM KAT

12 Yorum