1. HABERLER

  2. HABER

  3. Güvenli Barınma Sağlamak Bizim Görevimiz
Güvenli Barınma Sağlamak Bizim Görevimiz

Güvenli Barınma Sağlamak Bizim Görevimiz

Fatma Şahin, "Genç ve dinamik nüfusu eğitmek ve güvenli şartlarda barındırmak bizim görevimiz" dedi.

06 Kasım 2013 Çarşamba 22:00A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Genç ve dinamik nüfusu eğitmek ve güvenli şartlarda barındırmak bizim görevimiz" dedi.

Şahin, bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, muhalefet milletvekillerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleriyle ilgili sözlerine yönelik eleştirilerini cevapladı. 

Partisi ve ideolojisi ne olursa olsun 76 milyonun bir "genetik kodu" olduğunu ifade eden Şahin, "Kendi medeniyetimizde, kültürümüzde bize ait değerler silsilesinde en kıymetli varlıklarımız evlatlarımız" dedi.

Türkiye'de bütün ailelerin evlatlarını en iyi şekilde yetiştirmeyi ve geleceğe hazırlamak için çalıştığını dile getiren Şahin, önyargıda bulunmadan, kutuplaştırmadan bütüncül bir şekilde bu konuya yaklaşılması gerektiğini söyledi. Şahin, "Evlatlarımız bizim her şeyimiz. Ben Aile Bakanı ve iki çocuk annesi olarak bunu bütün yüreğimde hissediyorum. Çocuklarımızı yarınlara hazırlama adına en iyi, en güvenli şartlarda okutup hayata hazırlamak en temel görevimiz" diye konuştu. 

Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu, demokratikleşme paketinde yaşam tarzına müdahaleyi suç sayan düzenlemeye yer verdiklerini anımsatan Şahin, "Dolayısıyla hukuk devleti normlarında bir yaşam tarzına müdahalemiz yok" dedi.

"Sorunumuz önyargı ve kutuplaşma"

Fatma Şahin, ileri demokrasilerde konuşulduğunu, tartışıldığını dile getirerek, bunu demokratik olgunluğu içselleştirerek, hakaret etmeden yapmak gerektiğini belirtti. 

Bazı şehirlerde öğrenci sayısının çok hızlı arttığına ve yurtların yeterli olmadığına dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

 "Genç ve dinamik nüfusu eğitmek ve güvenli şartlarda barındırmak bizim görevimiz, hepimizin görevi. Burada nasıl duruyoruz; muhafazakar demokrat kimliğimizi 11 yıl önce partiyi kurarken söyledik, demokrat kimliğimizle bu ülkenin demokrasisini ileriye götüreceğiz ama muhafaza edeceğimiz değerler var. Bu değerler bizim aile değerlerimizdir. Aile Bakanı olarak, aile değerleri üzerindeki bir tartışmada ben tarafım. Çünkü aile değerleri yok olduğu zaman, ki bütün arkadaşlarımın da aynı hassasiyeti paylaştığına inanıyorum, hiç kimse 'bu değer benim için önemli, senin için önemsiz' diyemez. Herkesin aile değeri, evlatları kıymetlidir. 

Sorunumuz önyargılar, kutuplaşma, ayrıştırma ve bunun üzerinden yeni yeni sorunlar yaşamak. Bir tarafta devletin yurdu, özel yurtlar var, bir taraftan da ihtiyaçtan yurt olmuş fakat denetlenmeyen bir sistem var. Bizim parlamentoda bunu çözmemiz gerekiyor. Bizim hükümet olarak bunu çözmemiz gerekiyor."

Anayasa'nın kendilerine aile değerlerini ve gençleri koruma görevi verdiğini ifade eden, "Bir sorun varsa bunu yok mu sayalım, halının altına süpürelim, görmeyelim, üç maymunu mu oynayalım? Evlatlarımızla ilgili bir endişemiz, sorun olabilir. Bunu hep beraber doğru kanallarla, doğru bilgiler ve stratejiler üzerinden çözmeliyiz" dedi.

Şahin, milletvekillerinin görüşlerini dile getirirken, Başbakan Erdoğan'ın şahsına hakaret etme hakları olmadığını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da öğrenci evlerine ilişkin tartışmalara yönelik, "Aile yapısını koruyucu önlemleri almak, yöneticilerin görevi. İnancımız, en kutsal varlık insandır, en üstün güç hukuk ve adalettir. Bu konularda arıza varsa, bunları gidermek hukuk kuralları içinde olur. Hukukun öngörüsünün ötesinde kesinlikle bir müdahale olmaz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT