1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Guta’dan Tahliye Edilen Muhacirlerin Yaralarını Saralım!
Guta’dan Tahliye Edilen Muhacirlerin Yaralarını Saralım!

Guta’dan Tahliye Edilen Muhacirlerin Yaralarını Saralım!

Guta’dan tahliye edilip İdlib’e gönderilen binlerce insan barınacak bir çadır ve karınlarını doyuracak ekmeğe muhtaç durumda!

28 Mart 2018 Çarşamba 11:59A+A-

Haksöz Haber

Guta akılalmaz bir vahşete maruz kaldı ve halen de bu zulüm devam ediyor. Büyük bir vahşete maruz kalıp, ağır bombardıman ve kuşatmanın ardından varılan anlaşmayla bazı bölgelerden savaşçılar ve aileleri bölgeden tahliye edilip İdlib’e gelebildiler. Ne var ki, zaten çok ağır hayat şartlarının mevcut bulunduğu İdlib bölgesinde de muhacirleri zorlu bir ortam bekliyor.

Daha önceki göçlerle İdlib bölgesinde aşırı bir nüfus yoğunluğu var. İnsanların içerisine başlarını sokabilecekleri her yer tıka basa dolmuş durumda. Okullar, mescitler, hatta yıkık binalar dahi muhacirlerle dolu. Yakın zamanda Hama bölgesinden çıkmak ve İdlib’e yerleşmek zorunda kalan 200 bine yakın insanın sorunu çözülememişken Guta’dan gelenlerle birlikte sorun daha da büyümüş durumda.

İdlib’de faaliyet gösteren yardım kuruluşları Guta’dan gelebilen muhacirlere başlarını sokabilecekleri bir çadır temin etmek, karınlarını doyurabilmek için çaba sarf ediyor ama çok yetersiz kalıyor. Aylardır yoğun kuşatma ve bombardıman altında dehşeti yaşayan Gutalı aileler canlarını kurtardıkları için seviniyorlar belki ama İdlib’de de hayat şartlarının zorluğu ile yüz yüzeler.

Müslümanlar Doğu Guta’da icra edilen vahşete karşı bir şey yapamadılar, bir şey yapamadık. Zalimleri durduramadık ama hiç olmazsa zalimlerin tasallutundan kurtulabilen kardeşlerimizi sahipsiz bırakmayalım!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum