1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Günün fıkrası Faik Öztrak’tan…
Günün fıkrası Faik Öztrak’tan…

Günün fıkrası Faik Öztrak’tan…

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP hakkındaki tartışmaların adresini değiştirmeye çalıştı!

22 Ağustos 2023 Salı 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçim sonuçları sebebiyle yaşanan ağır hezimet CHP’deki sorunları ayyuka çıkardı. CHP’li isimler durmadan çekildikleri “istifa” tartışmasından yorulmuşa benziyorlar. CHP Sözcüsü Faik Öztrak yaşanan mağlubiyetin sorumluluğunu üstlenmedikleri yetmiyormuş gibi bir de topu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a attı.

Önceki yerel seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısızlığı olarak göstermeye çalıştı.

Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu defalarca 'Ekranlarda karşıma çıksın' dedi. Cesareti varsa programa çıksın, bir de bunları Genel Başkanımızın yüzüne söylesin, cevabını alsın. Bir önceki seçimde yaşadığı İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya Büyükşehir Belediyesi yenilgilerini nereye koyduğunu bu yenilgiden sonra neden istifa etmediğini bir açıklayıversin.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun doğrudan yarışmadığı seçimler üzerinden Erdoğan’a istifa çağrısında bulunmak ilginç. Geçtiğimiz yerel seçimlerde büyükşehirlerde alınan sonuçlara rağmen AK Parti yine birinci parti olmuştu. Bu durum da Öztrak’ın açıklamalarını daha da ilginç hale getiriyor…

Ancak günün fıkrası bununla sınırlı değil. Faik Öztrak, CHP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde Konya’da ipi göğüsleyeceğini de iddia etti.

“Bu sefer Bursa, Balıkesir ve hatta Konya’yı bile alacağız. Göreceksiniz."

2019 yerel seçimlerinde CHP, Konya’dan aday dahi göstermemiş İYİ Parti’nin adayını desteklemişti. İttifak ise %20 oy alabildi. AK Parti’nin adayı Uğur İbrahim Altay ise %70’lik oy oranıyla en yakın rakibine fark attı.

CHP’li bir ismin Konya’yı alacağız demesi AK Parti’nin İzmir’i alacağız demesi gibi bir şey… Üstelik AK Parti’nin İzmir’deki oy oranı CHP’nin Konya’daki oyundan fazla. Öztrak’ın mizah anlayışı sizi güldürmeye yetmediyse “kedili videolar” izleyerek bir nebze olsun tebessüm etmeye çalışabilirsiniz!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum