1. HABERLER

  2. HABER

  3. Güney Kıbrıs'ta Köle Ticareti
Güney Kıbrıs'ta Köle Ticareti

Güney Kıbrıs'ta Köle Ticareti

Bangladeş'ten sahte belgeler ve kaçak yollarla Kıbrıs Rum kesimine getirilen işçiler burada önce kaçakçılar tarafından sonra da esnaf tarafından köle gibi kullanılıyor.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 10:45A+A-

Güney Kıbrıs Rum kesiminde Bangladeş'ten kaçak yollarla getirilen işçilere köle muamelesi yapıldığı ortaya çıktı. 

Rum Fileleftheros Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bangladeş’ten sahte belge düzenlenerek Rum tarafına kaçak yollarla getirilen işçiler burada köle gibi çalıştırılıyor. İşçileri bu yollarla getiren çete ise bunun karşılığında göçmenlerden yüklü miktarlarda para aldığı öğrenildi. 

İşçi başına yaklaşık 7-8 bin Euro aldığı belirlenen çetenin, bunun karşılığında işçilere sahta belge sağladığı ve onları Rum kesimindeki iş yerlerine yerleştirdiği belirtiliyor. Ülkede sahte belgelerle kalan işçiler ise, çalıştırıldıkları yerlerde sömürülüyor. İşçilerin günlük 13-14 saat çalıştırıldıkları, aylık ise sadece 300 Euro maaş aldıkları öğrenildi. 

Gazetenin haberine göre Larnaka Havaalanı’nda dün hareketleri şüpheli bulunan bir Bangladeşli’nin sahte pasaportla gözaltına alındı. 

Güney Kıbrıs’a giden iki Bangladeşli de, yanlarında çalıştıkları Rum esnaftan insanlık dışı muamele gördüklerini söyledi. 

İşçileri kaçak yollardan getirdikleri belirlenen çete üyesi üç kişi tutuklandı.

Kaynak: Dünya Bülteni

 

HABERE YORUM KAT