1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gülmüş: Zelzele, Barış ve Kardeşlik İhtarıdır!
Gülmüş: Zelzele, Barış ve Kardeşlik İhtarıdır!

Gülmüş: Zelzele, Barış ve Kardeşlik İhtarıdır!

Eski PKK'lı Şükrü Gülmüş: "İntihar saldırısı büyük bir vahşettir. Öldürerek özgürlük elde edilmez. Kanla gelen kanla gider."

03 Kasım 2011 Perşembe 12:53A+A-

Van depreminin ardından milletin yardım için ayağa kalkmasının PKK’yı rahatsız ettiğini belirten eski PKK yöneticisi Şükrü Gülmüş, ortaya çıkan kardeşlik duygusundan rahatsız olan Kandil yönetiminin Bingöl kent merkezinde intihar saldırısı eyleminin talimatını verdiğini söyledi.

Kandil yönetiminin bir kez daha katil olduğunu bu eylem ile ispatladığını vurgulayan Gülmüş, “Çocukları için intihar eylemcisinin üzerine atlayan anne adına Kürtler, silahların susması için güçlü bir tavır ortaya koymak zorundadır” dedi.

DAYANIŞMADAN DERS ÇIKARILMALI

Van’da meydana gelen depremin ardından yapılan ilk müdahalenin ve kurtarma çalışmalarının kendisini memnun ettiğini belirten Gülmüş, “Kardeşe el uzatma ve kurtarma hareketi olarak adlandırdığım yardımlar tüm kitlelere ders niteliğinde oldu” dedi.

IRKÇI SÖYLEMLER HAVADA KALDI

Deprem ile birlikte halkın özgür iradesinin devreye girerek kardeşlik ruhunun ne kadar güçlü olduğunu ispatladığını belirten Gülmüş, “Sosyal medya ve televizyondaki ırkçı söylemler bu dayanışmanın altında kaldı. Asıl deprem şiddeti besleyen unsurları ve örgütü vurdu” diye konuştu.

SİLAHLARI SUSTURMAK MÜMKÜN

Türk ve Kürtlerin çatışmadan yana olanlara karşı ortak bir dil geliştirerek birlikte mücadele etmelerinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Gülmüş, “Öfke, kin, nefret ve ırkçılık şiddetten beslenen yapıların işine yarar. Ayrışma meydana getirmeden vicdani bir kararlılık silahları susturur” dedi.

BU UYARIYA DİKKAT!

PKK’nın dayanışmadan rahatsız olduğunu ısrarla vurgulayan Gülmüş, “Dikkat PKK çelişki meydana getirmek istiyor. Bu çelişkileri şiddet ortamı meydana getirerek oluşturuyor. Toplumda oluşan çelişkilerden faydalanarak ayrışmayı sürdürmek istiyor. PKK’nın temel felsefesi çelişki meydana getirerek atılan güzel adımları provoke etmektir. Depremdeki yardımları gören Kandil’in ‘eyvah’ dediği bir dönemde onların işine gelecek adımlardan kaçınmak gerekir. İnsanlar bir can kurtarmak için bir birine el uzatmışken örgüt can almak için çaba sarf edecektir” şeklinde konuştu.

KANLA GELEN KANLA GİDER

PKK’nın çelişki meydana getirerek gerilimi tırmandırmak istemesinin en son örneğinin Bingöl kent merkezinde intihar saldırısı eyleminin olduğunu vurgulayan Gülmüş, “İntihar saldırısı büyük bir vahşettir. İnsanları öldürerek özgürlük elde edilmez. Kanla gelen kanla gider. Bu emri veren Kandil yönetimi katildir. Çocukları için intihar eylemcisinin üzerine atlayan anne adına Kürtler, silahların susması için güçlü bir tavır ortaya koymak zorundadır” dedi.

ZELZELE HEPİMİZE İHTARDIR

Zihinlere yerleştirilmek istenen ayrımcılığın deprem ile bir kez daha ortadan kalktığını vurgulayan Gülmüş, “Bence bu zelzele hepimize bir ihtardır.

Savaşmayın, barışın. Kardeş kardeş bölüşün, demektir. Elbette anlayana, insan olanadır. Tekrar söylüyorum bu zelzele bir ihtardır. Bir alamet-i farikadır.

Acıları hissettirmedir. Acılarda buluşturmadır. Çünkü insanın acısı insanlığın acısıdır” diye konuştu.

Aslan Değirmenci / Milat


 

HABERE YORUM KAT