1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gülerce: Savcılığa Gidip İfade Vereceğim
Gülerce: Savcılığa Gidip İfade Vereceğim

Gülerce: Savcılığa Gidip İfade Vereceğim

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan 31 kişiden 12'sinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltı listesinde Hüseyin Gülerce de bulunuyor. Gülerce yarın ifade vermeye gideceğini söyledi.

14 Aralık 2014 Pazar 23:56A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonla ilgili bir açıklama yaptı. "Bir kısım medya mensupları ve emniyet görevlilerinin sahte delil üreterek sözde 'Tahşiye' adlı suç örgütü hakkında soruşturma yaptıklarının tespit edildiği" belirtilen açıklamada, bu soruşturmayı yürüten ve soruşturma öncesi yayın yapan 31 kişinin ismine yer verildi.

Başsavcılığın açıklamasına göre, ismi geçen 31 kişi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 13 Aralık tarihli kararıyla 'silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, örgüt kapsamında sahtecilik, iftira' suçlarından ifadeleri alınmak üzere şüpheli sıfatıyla gözaltına alınacak. Başsavcılık, 08:00'de başlayan operasyonda şu ana kadar 12 kişinin İstanbul Emniyeti’nde gözaltına alındığını belirtti.

Gözaltı listesinde 17 Aralık 'Yolsuzluk Operasyonu'nun ardından Zaman gazetesinden ayrılan Hüseyin Gülerce'nin ismi de bulunuyor. Gülerce Twitter adresinden yaptığı açıklamada, kendisinin de şüpheli listesinde olduğunu, şu ana kadar kendisi hakkında bir işlem yapılmadığını ve öğleden önce savcılığa giderek ifade vermeyi düşündüğünü açıkladıç 

Gülerce: 17 Aralık'tan sonra farklı duruşum olduğu görülüyor

Gözaltına alınacaklar listesinde adı geçen eski Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce Beyaz TV'deki bir programa operasyonu yorumladı. Gülerce 17 Aralık'taki yolsuzluk operasyonlarının ardından Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV'den ayrıldığını belirtip, "17 Aralık'tan bu yana olup bitenlere bakıldığında benim farklı bir duruşumun olduğu görülüyor" dedi. Gülerce sabah başlayan operasyonu da eleştirip, "Hidayet Bey de Ekrem Bey de eski arkadaşlarım. Böyle olmasını arzu etmem. Operasyonun Samanyolu ayağındaki gözaltılar şaşırtıcı. Yapımcı, senarist gözaltında. Olayın kanaldaki dizilerle ne alakası var?" dedi. 

huseyin-gulerce-twitter-ifade.png

Toplam 24 kişi gözaltına alındı

İstanbul merkezli operasyonda başka illerde de yapılan gözaltılarla toplam gözaltına alınanların sayısı 24'ü buldu. Gözaltı listesinde olan Eski İstanbul Organize Şube Müdürü ve Siirt eski Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu teslim oldu. Ekizoğlu, Ergenekon ve Şike operasyonlarını da yürütmüştü.

Tunceli, Mardin ve Şırnak'ta da 1'i komiser 3 polis gözaltına alındı. 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu sonrası istifa eden eski İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder de gözaltına alındı.

 

HABERE YORUM KAT