1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Gülen'e Bir Dava da Isparta'da Açıldı
Gülen'e Bir Dava da Isparta'da Açıldı

Gülen'e Bir Dava da Isparta'da Açıldı

Isparta'da aralarında Fethullah Gülen'in de olduğu 130 kişi hakkında kamu davası açıldı.

10 Haziran 2016 Cuma 19:21A+A-

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Paralel Devlet Yapılanması iddialarına (PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında Fethullah Gülen'in de bulunduğu 130 kişi hakkında kamu davası açıldı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) PDY'ye yönelik, 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlarıyla ilgili soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, soruşturmanın tamamlanmasının ardından hakkında yakalama kararı bulunan Fethullah Gülen'in de aralarında olduğu 130 şüpheli hakkında Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldığı vurgulandı.

Haklarında kamu davası açılan 130 şüpheliden, aralarında SDÜ eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları, akademisyen ve iş adamlarının da olduğu 51'i tutuklu. 18 şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulanırken, 7'si hakkında da yakalama kararı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT