1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gülen Medyasından Üç stifa Daha!
Gülen Medyasından Üç stifa Daha!

Gülen Medyasından Üç stifa Daha!

17 Aralık darbe girişiminin ardından Gülen medyasında hafta içinde gerçekleşen iki istifaya üç isim daha eklendi. Bu kez de Cihan Haber Ajansı'nda 18 yıldır çalışan ve akşam ajansını sunan gazeteci-yazar Köksal Akpınar, Zaman Gazetesi'nde 18 yıldır Dış Ba

21 Mart 2014 Cuma 14:54A+A-

17 Aralık darbe girişiminin ardından Gülen medyasında yaşanan yaprak dökümü devam ediyor.

Bağlı bulunduğu Cihan'da sayısız özel habere imza atan ve Kanlı Çukur-Muhsin Yazıcıoğlu Suikastı'nın Perde Arkası kitabının da yazarı olan ve Cihan'da Akşam Ajansı'nı sunan gazeteci-yazar Köksal Akpınar twitter hesabı @KoksalAras adresinden yaptığı duyuruda "Son yaşanan siyasi gelişmeler ile düşünce farklılığımızın iyice acığa cıktığı Cihan Haber Ajansı'ndan 18 yılımı geride bırakarak istifa ettim... Kendimi ait hissetmediğim ve aykırı düşündüğüm için neredeyse ötekileştirildiğim bir yerde, daha fazla durmanın bir anlamı yoktu. Bu en başta kendime ve vicdanıma saygısızlık olurdu. Her zaman milli iradenin ipotek altına alınamayacağına inanıyorum. İnandım!.. Ve İnanacağım!.. Halkın getirdiğini halk götürür." ifadelerini kullanarak istifa ettiğini açıklarken, Zaman Gazetesi'nin 18 yıldır Dış Baskılar biriminde görev yapan editör Şemsettin Özkan da @semsiozkan adlı hesabından "İftiraya hayır. Mobing'e hayır.


Tape gazeteciliğine hayır. İşte bu sebeplerden dolayı 18 yıldır çalıştığım Zaman Gazetesi'nden istifa ettim. Gideriz nur yolu izde gideriz. Taş bağırda sular dizde gideriz. Bir gün akşam olur biz de gideriz. Kalır dudaklarda şarkımız bizim... ELVEDA.." diyerek istifasını duyurdu. Bugün üçüncü istifa haberi ise bu kez Zaman Gazetesi'nde uzman olarak çalışan ve 5,5 yıl Cihan Network'te spikerlik, editörlük ve seslendirme yapan Salim Gören'den geldi. Gören, @salimgorenmedya hesabından attığı twitte "Artık elzem oldu. Şimdiye kadar demediğimi dedim; EY CAMİA "ZAMAN ÖZELEŞTİRİ ZAMANI", "Son dönemdeki fikir uyuşmazlığı ve bazı kimselerdeki üslup sorunu nedeniyle oluşan rahatsızlığım nedeniyle az önce zaman ve cha olayım bitti. 5,5 yıllık CHA spikeri ve 7 aylık Zaman'da uzman olarak istifa dilekçemi verdim. Takat kalmadı.', "Ben aile geçindiriyorum ekmeğimin derdindeyim ama bir zaman sonra takat kalmıyor. Hatıram; ekmeğe dönüştürdüğüm emeğim!" diyerek istifasını bildirdi.

 Cemaatin yayın organlarından daha önce de yazarlar Ahmet Taşgetiren (Bugün), Leyla İpekçi (Zaman), Mustafa Ulusoy (Zaman yazarı, psikiyatrist), H. Salih Zengin (Zaman ve Aksiyon), çizer Osman Turhan (Zaman), muhabir Kübra Kara (Cihan Haber Ajansı) ile ekonomi muhabiri Zeynep Ceylan (Bugün) istifa etmişlerdi.

Gören, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Şimdiye kadar demediğimi dedim. Ey Camia, Zaman özeleştiri zamanı” dedi.


İŞTE O TWEETLER


Üç ismin birden istifa etmesi cemaat medyasında şoke etkisi yaptığı konuşuluyor. Hatırlanacağı üzere cemaatin yayın organlarından daha önce de yazarlar Ahmet Taşgetiren (Bugün), Leyla İpekçi (Zaman), Mustafa Ulusoy (Zaman yazarı, psikiyatrist), H. Salih Zengin (Zaman ve Aksiyon), çizer Osman Turhan (Zaman), muhabir Kübra Kara (Cihan Haber Ajansı) ile ekonomi muhabiri Zeynep Ceylan (Bugün) istifa etmişlerdi. 

(STAR)











 

 

 

HABERE YORUM KAT