1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gül'den HSYK'ya Onay Sinyali
Gül'den HSYK'ya Onay Sinyali

Gül'den HSYK'ya Onay Sinyali

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Macaristan'da gündemdeki konuları değerlendirdi.

18 Şubat 2014 Salı 10:20A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Macaristan'ın başkenti Budapeşte de gazetecilerin sorularını cevapladı.

 

HSYK’YA ONAY SİNYALİ

Gül, İnternet ve HSYK düzenlemelerini değerlendirdi.HSYK düzenlemesi ile ilgili konuşan Gül, "kendimi Anayasa Mahkemesi yerine koymam" dedi.

HSYK ile ilgili 15'e yakın sıkıntılı noktayı söylediğini ifade eden Gül, “Komisyon ve Meclis Genel Kurul’da herhalde bunlar dikkate alınmıştır. Neticede Genel Kurul’dan ne çıktıysa taslakla yan yana koyup vicdanlı şekilde bakmak lazım. Köklü değişiklikler yapıldıysa ona bakmak lazım. HSYK’yı bakana bağlayan düzenlemeler vardı. Başkan seçilirken sıkıntılar vardı. Bunları alıp bakmadan konuşmak doğru değil. Geleneğimiz bu şekildedir. Cumhurbaşkanı olarak ben kendimi anayasa mahkemesi yerine de koyamam. Ancak çok aleni gördüğüm noktalarla ilgili itirazlarımı yaparım. Muhalefet partisi zaten başından beri AYM’ye götüreceğini açıkladı. Geleneğimiz de bu şekildedir. Benden önceki Cumhurbaşkanları da ‘lehinde ve aleyhinde tartışmalar olan yasalar konusunda anayasa mahkemesi karar verir’ diyorlar." şeklinde konuştu.

İNTERNET YASASI

İnternet yasasında en önemlisi trafik konusu olduğunu belirten Gül, İnternet yasasında iyi noktaların hiç konuşulmadığını belirtti.

Abdullah Gül, "Bu iyi şeyler 2 sene önce olsaydı milletvekillerine, bir genel başkana, bir sürü sıradan vatandaşa yapılan şantajlar önlenebilirdi. Her şeyin başında insan onuru var. İnsanın onurunu koruyacak bazı güzel şeyler var ama 1-2 sıkıntılı nokta da var, dönünce bakacağız."

HÜKÜMET KOMİSERLİĞİ KABUL EDİLEMEZ

Devlet içinde başka bir dayanışmayla hareket edenler olduğuna dikkat çeken Gül, "Hükümetleri rüştüne ermemiş gibi, onlara karşı ‘bu doğru değil, bu doğru’ şeklinde bir hükümet komiserliği gibi davranılırsa bu olmaz, kabul edilemez."

KABATAŞ OLAYINI DEĞERLNEDİRDİ

Kabataş olayını da yorumlayan Gül , “O genç hanımın kayınpederi, babası, Osman Derelioğlu’nu çok yakın tanırım. Siyasi kimliği bir tarafa çok karakterli düzgün bir insandır. Geçen baktım o şöyle söylüyor. ‘Gezi olaylarına katılanlara herkes suçlu diyemezsiniz’ diyor. ‘5 kişi öldü, can gitti, bunların acısını herkesin duyması gerekir, giden canlar geri gelmez’ diyor. Ama bütün bunları söylerken kızıma da eğer onu çok derinden yaralayan bir saldırı, olduysa, ‘hayır böyle olmadı’ iddiasını ispat için uğraşmayı doğru bulmam diyor. Ben de öyle bakıyorum. Hepimiz biliyoruz ki bu tip kaba davranışlar ve çok derinden üzen olaylar oluyor. Böyle bir şey olmadığının ispatı ile uğraşmak da bana biraz şey geliyor. Zaten gündemden düşmüş, geçmiş gitmiş, öyle olur ki o hanım gazete gazete, televizyon televizyon dolaşır, arkası takip edilir. Biraz doğrusu üzücü de görüyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT