1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gül'den “Açlık Grevini Bitirin” Çağrısı
Gülden “Açlık Grevini Bitirin” Çağrısı

Gül'den “Açlık Grevini Bitirin” Çağrısı

Cumhurbaşkanı Gül, cezaevlerindeki açlık grevlerinin bitirilmesi çağrısında bulundu. Kürtçe savunma için de adım atıldı.

08 Kasım 2012 Perşembe 13:16A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankırı ziyareti sırasında gündeme ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Gül, bazı cezaevlerindeki açlık grevleri ile ilgili olarak; ''Bitirilmesi çağrısında bulunuyorum'' dedi. Gül, yanlış metotlarla çözüm arayışının sonuç vermeyeceğini ifade etti.

Gül, teröre başvurmanın, silahlı eylemlerde bulunmanın bağışlanacak bir yanının olmadığını söyledi.

OPERASYONLAR

Sınırdışı operasyonları konusunda her türlü tedbiri almanın Türkiye'nin hakkı olduğunu belirten Gül, operasyonların normal olduğunu vurguladı.

SURİYE

Cumhurbaşkanı, Suriye konusunda ise "Türkiye Suriye ile asla savaşa girmez. Umarız Suriye tarafı da bu konulara dikkat eder" dedi.

OBAMA'NIN YENİDEN SEÇİLMESİ

Obama konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Gül, Obama'nın ikinci kez başkan seçilmesinin büyük bir başarı olduğunu belirterek iki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonra daha da iyiye gideceğini umduğunu kaydetti.
 

'Anadilde Savunma' İçin İlk Adım Atıldı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, anadilde savunmanın önünü açan çalışmanın en kısa zamanda meclise sunulacağını söyledi 

Mahkemelerde ana dilde savunmaya izin veren yasa tasarısı Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin Hatay'a 40 derslikli imam hatip lisesi ve 300 kişilik öğrenci yurdu inşası projesi protokol törenine katıldı. TOBB İkiz Kuleler'de yapılan tören öncesi konuşan Ergin, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Ergin, mahkemelerde ana dilde savunmaya izin veren yasa tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını açıkladı. Herkesin süreçle ilgili elinden gelen katkıyı vermeye devam etmesini isteyen Ergin, Başbakan yurt dışından geldiğinde tasarının Meclis'e sevk edileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT