1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gülaçar’ın Evine Bomba Atan 2 Kişi Tutuklandı
Gülaçar’ın Evine Bomba Atan 2 Kişi Tutuklandı

Gülaçar’ın Evine Bomba Atan 2 Kişi Tutuklandı

23 Ocak’ta AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar’ın evine ses bombalı saldırı düzenleyen kişiler olduğu belirlenen 2 kişi tutuklandı.

02 Şubat 2014 Pazar 12:23A+A-

Van’da çeşitli sokak olaylarına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kişinin, 23 Ocak’ta AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar’ın evine ses bombalı saldırı düzenleyen kişiler olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, kent merkezinde son günlerde yaşanan sokak olaylarıyla ilgili MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan R.B, M.D. ve M.E.İ’nin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Kentte çeşitli tarihlerde yaşanan sokak olaylarının yanı sıra AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar’a ait eve 23 Ocak’ta ses bombalı saldırı düzenlenmesi ve bir polis panzeri ile bazı iş yerlerinin yakılması olayına katıldığı belirlenen zanlılar, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye çıkarıldı.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen zanlılardan R.B. ve M.D, “Terör örgütü üyesi olmak, patlayıcı madde bulundurmak ve iş yerleri ile ikametlere yönelik el yapımı patlayıcıyla saldırıda bulunmak” suçlarından tutuklandı, M.E.İ. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 2 gün önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların, Süphan Mahallesi’ndeki adreslerinde yapılan aramada çok sayıda el yapımı patlayıcı ve havaifişek bulunmuştu. 

Yeni Akit

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum